Три начина да познаете узряла ли е динята
/ брой: 155
Категорично динята е плодът на лятото. Сочният плод, освен че ни дава нужната вода в жежките дни, примамва и със своята сладост, е полезен и като диуретик. Винаги обаче е проблемно да се определи, преди да бъде разрязана, дали една диня е узряла или не. Проблемът е в дебелата кора на плода. Сайтът "Актуално" предлага три способа да познаете кога една диня е узряла.
Първо погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, тя трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и са и нужни още няколко дни, за да узрее.
Следващият добре известен начин е почукването по кората. Ако чуете глух звук, вероятно динята не е добре узряла. Звукът, който трябва да чуете, е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла.
Също така можете да обърнете внимание на петната върху динята, съветват от "Актуално". Зрялата диня има зелен цвят и бели петна. Ако петната са жълтеникави, най-вероятно тя все още не е съвсем годна за ядене.