25 Април 2024четвъртък14:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Три начина да познаете узряла ли е динята

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 615

Категорично динята е плодът на лятото. Сочният плод, освен че ни дава нужната вода в жежките дни, примамва и със своята сладост, е полезен и като диуретик. Винаги обаче е проблемно да се определи, преди да бъде разрязана, дали една диня е узряла или не. Проблемът е в дебелата кора на плода. Сайтът "Актуално" предлага три способа да познаете кога една диня е узряла. 

Първо погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, тя трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и са и нужни още няколко дни, за да узрее. 

Следващият добре известен начин е почукването по кората. Ако чуете глух звук, вероятно динята не е добре узряла. Звукът, който трябва да чуете, е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла. 

Също така можете да обърнете внимание на петната върху динята, съветват от "Актуално". Зрялата диня има зелен цвят и бели петна. Ако петната са жълтеникави, най-вероятно тя все още не е съвсем годна за ядене.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ