19 Септември 2021неделя12:05 ч.

Министърът на икономиката Кирил Петков с представителите на фирмите, които получиха сертификат клас А за инвестиции, които планират да направят

Три фирми инвестират у нас 55 млн. лв.

Кирил Петков би останал в ново правителство само с Асен Василев

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 586

Три фирми ще инвестират общо над 55 млн. лв. в Търговище, Съединение и Враца. Те ще разкрият близо 250 нови работни места. Това обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, който им връчи сертификат клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От думите на Петков стана ясно, че произведеното от компаниите почти изцяло ще бъде за износ. 27 млн. лв. ще бъдат вложени в изграждането на нов цех за обработка на плоско стъкло в завода "Тракия глас" в Търговище. Продукцията ще бъде предназначена за експорт. Компанията "Готмар" прави две инвестиции в Съединение - в предприятие за електроуреди и във фотоволтаична централа. 90 на сто от продукцията ще отива за износ. Врачанската Фирма "Т-клас" инвестира 10 млн. лв. в разширението на собствената си база със 70 декара. Икономическият министър посочи, че "Т-клас" е сред компаниите, които имат голям експортен потенциал и предстои неговото увеличаване.

Петков не каза еднозначно дали би участвал в нов кабинет, но поясни, че към момента не е канен. Нашата цена е висока, защото държим на независимостта и екипността и няма да позволим да бъдем контролирани с телефонно обаждане, сподели Петков.

"За да може да сме ефективни, са нужни две неща. От една страна трябва да имаме свобода на действие, от друга страна да имаме обща визия за развитието. Не може човек да има икономическа политика без финансова такава. За мен отборната работа с Министерството на финансите е ключова, за да вземем подобно решение. Иначе е голямо удоволствие за нас като виждаме, че има реален напредък, имаме енергия за работа. Въпросът е, че първо някой трябва да те покани, второ трябва да ти даде свободата и трето да ти даде възможност да работиш в екип", коментира той и уточни, че държи на финансовия министър Асен Василев, защото с него имат обща визия за развитието на България.

Петков и Василев: Няма да вдигаме данъци, ще ги събираме

автор:Дума

visibility 54

Валежи в неделя

автор:Дума

visibility 129

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 317

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 666

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 179

Отново сме страна от „жълта зона” за Румъния

автор:Дума

visibility 113

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 236

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 579

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1378

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 610

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 933

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 677

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ