15 Ноември 2024петък08:21 ч.

Топ 3 френски десерти: Внесете сладкия вкус на Франция във вашата кухня!

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 1920

Запомнете тези три думи: пухкавост, кремообразност и деликатност, защото те са ключът, който ще ви накара да се влюбите във френските десерти. Не е изненадващо, че думата „десерт“ намира своя произход от френския термин dessevir (la table), което означава „да изчистим масата“.
Днес, почти четири века след като десертите започнаха да стават популярни, френската кухня все още третира хората от цял свят с възхитителни десерти. Без значение какъв вид френски десерт похапвате, има само една дума, която да опише тези сладки удоволствия: щастие.



Палачинки

Световно известните тънки френски палачинки са идеални тъй като могат да бъдат сладки, пикантни и да бъдат пълни с всичко, което харесвате! Въпреки че най-известните и класически френски палачинкиса тези, наречени crêpes Suzette, поднесени със сос от портокал, масло и захар, препоръчвам ви да следвате основната рецепта и оставете въображението си да се развихри!

Съставки:
1 чаша брашно универсално
Щипка сол
2 чаши мляко
3 яйца
2 супени лъжици несолено разтопено масло
1 супена лъжица захар (по желание)

Подготовка:
Смесете всички съставки в блендер до гладкост. Загрейте тиган за палачинки и намажете много леко с масло. Изсипете тестото и завъртете, за да покрие дъното на тиган. Гответе 2 минути, до златисто и го обърнете. Гответе още една минута. Повторете с останалото тесто и се наслаждавайте!
 


Крем брюле

Е, нека бъдем честни, ваниловият крем винаги е успех. Защо да не добавите малко кремообразност към английския крем, и да го покриете с карамелизирана захар, за да се насладите на класическото кремово брюле (буквално означава „изгорял крем“)? : Просто и вкусно. Захарната кора е ключът. Един от най-вкусните кремове брюле може да опитате в Смокини ресторант Пловдив център.


Съставки:
5 жълтъка
5 супени лъжици бяла захар
1 супена лъжица кафява захар
1 шушулка ванилия (или 1 ч. Л. Ванилов екстракт)
250 мл сметана за готвене
 

Приготвяне:
Разбийте заедно жълтъците и 4 супени лъжици бяла захар до гладкост. Разбъркайте ванилията и сметаната. Изсипете сместа в 4 рамкинки и ги поставете в печен тиган, напълнен с вода (до половината от рамекините). Печете в предварително загрята фурна (150 ° C) за най-малко 45 минути. Вземете ги от водата, поставете ги в хладилника за 2 или повече часа. Сега смесете останалата бяла захар с кафявата захар и я поръсете върху върха на крема и карамелизата с горелка или бързо под скарата.

 


Макарони

Пригответе се за най-хубавото лакомство! Мосю Макарон е тук. Шикозният френски сандвич с бисквитки е крехък отвън и дъвчащ отвътре. Измислени в популярния парижки сладкарски магазин Ladurée, макароните имат репутацията на много трудни за производство), но това е по-скоро мит за мен. Ако следвате основните ми съвети, ще го получите просто парфе!

 

Съставки:
⅔ чаша бадемово брашно
3 белтъка
1 ½ чаша захар за глазура
5 супени лъжици гранулирана захар
пълнеж

 

Приготвяне:
Смелете захарта с бадемовото брашно и я пресейте два пъти в купа. Разбийте белтъците от яйцата с миксер на ръка и когато пенесто добавете захарта за глазура. Разбийте за още две минути, докато стегне. С помощта на шпатула сгънете бадемовата смес внимателно в сместа до паста. Поставете тестото в сладкарска торбичка и тръбопроводите малко кръгчета върху лист пергамент, предварително поставен върху тавичка на фурна. Докоснете тавата за печене, за да уредите пастата. Оставете кръгчетата на сместа да изсъхнат за 30 минути. Загрейте фурната (150 ° C), гответе в продължение на 14 минути и не забравяйте да отворите фурната наполовина през готвенето, за да може да излезе всяка пара. Затворете вратата и завършете готвенето. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат в стелаж за торта. Пригответе пълнежа, който харесвате (маслен крем, шоколадов, конфитюр ...) и сглобете вашите макарони. 
 

Намаляват българските компании сред топ 500 в Източна Европа

автор:Дума

visibility 561

/ брой: 218

Въглищата спасяват електроенергийната система

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 218

С 60% са по-ниски добивите от пчелен мед тази година

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 218

Строителството изпреварва IТ сектора по заплати

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 218

Северна Корея вече участва във войната

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 218

Съединените щати откриват ракетна база в Полша

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 218

В Прищина заговориха за "Велико Косово"

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 218

Накратко

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 218

Ама, вярно ли е?

автор:Аида Паникян

visibility 612

/ брой: 218

Прероденият геополитически гълъб

автор:Александър Симов

visibility 615

/ брой: 218

Непростима безпаметност

visibility 516

/ брой: 218

По следите на една забравена, но величава битка

visibility 627

/ брой: 218

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ