27 Декември 2024петък09:56 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за онлайн изданието на вестник „ДУМА“ в PDF формат - в редакцията или на имейл abonament@duma.bg: 12 месеца - 105 лв., 6 месеца - 55 лв., 3 месеца - 30 лв., 1 месец - 10 лв. АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ 2025 година - каталожен номер 6: „Български пощи“ АД до 15 декември 2024 г.; „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2024 г.; в редакцията на вестника до 20 декември 2024 г. Цени: 12 месеца - 204 лв., 6 месеца - 102 лв., 3 месеца - 51 лв., 1 месец - 18 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Топ 3 френски десерти: Внесете сладкия вкус на Франция във вашата кухня!

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 1975

Запомнете тези три думи: пухкавост, кремообразност и деликатност, защото те са ключът, който ще ви накара да се влюбите във френските десерти. Не е изненадващо, че думата „десерт“ намира своя произход от френския термин dessevir (la table), което означава „да изчистим масата“.
Днес, почти четири века след като десертите започнаха да стават популярни, френската кухня все още третира хората от цял свят с възхитителни десерти. Без значение какъв вид френски десерт похапвате, има само една дума, която да опише тези сладки удоволствия: щастие.



Палачинки

Световно известните тънки френски палачинки са идеални тъй като могат да бъдат сладки, пикантни и да бъдат пълни с всичко, което харесвате! Въпреки че най-известните и класически френски палачинкиса тези, наречени crêpes Suzette, поднесени със сос от портокал, масло и захар, препоръчвам ви да следвате основната рецепта и оставете въображението си да се развихри!

Съставки:
1 чаша брашно универсално
Щипка сол
2 чаши мляко
3 яйца
2 супени лъжици несолено разтопено масло
1 супена лъжица захар (по желание)

Подготовка:
Смесете всички съставки в блендер до гладкост. Загрейте тиган за палачинки и намажете много леко с масло. Изсипете тестото и завъртете, за да покрие дъното на тиган. Гответе 2 минути, до златисто и го обърнете. Гответе още една минута. Повторете с останалото тесто и се наслаждавайте!
 


Крем брюле

Е, нека бъдем честни, ваниловият крем винаги е успех. Защо да не добавите малко кремообразност към английския крем, и да го покриете с карамелизирана захар, за да се насладите на класическото кремово брюле (буквално означава „изгорял крем“)? : Просто и вкусно. Захарната кора е ключът. Един от най-вкусните кремове брюле може да опитате в Смокини ресторант Пловдив център.


Съставки:
5 жълтъка
5 супени лъжици бяла захар
1 супена лъжица кафява захар
1 шушулка ванилия (или 1 ч. Л. Ванилов екстракт)
250 мл сметана за готвене
 

Приготвяне:
Разбийте заедно жълтъците и 4 супени лъжици бяла захар до гладкост. Разбъркайте ванилията и сметаната. Изсипете сместа в 4 рамкинки и ги поставете в печен тиган, напълнен с вода (до половината от рамекините). Печете в предварително загрята фурна (150 ° C) за най-малко 45 минути. Вземете ги от водата, поставете ги в хладилника за 2 или повече часа. Сега смесете останалата бяла захар с кафявата захар и я поръсете върху върха на крема и карамелизата с горелка или бързо под скарата.

 


Макарони

Пригответе се за най-хубавото лакомство! Мосю Макарон е тук. Шикозният френски сандвич с бисквитки е крехък отвън и дъвчащ отвътре. Измислени в популярния парижки сладкарски магазин Ladurée, макароните имат репутацията на много трудни за производство), но това е по-скоро мит за мен. Ако следвате основните ми съвети, ще го получите просто парфе!

 

Съставки:
⅔ чаша бадемово брашно
3 белтъка
1 ½ чаша захар за глазура
5 супени лъжици гранулирана захар
пълнеж

 

Приготвяне:
Смелете захарта с бадемовото брашно и я пресейте два пъти в купа. Разбийте белтъците от яйцата с миксер на ръка и когато пенесто добавете захарта за глазура. Разбийте за още две минути, докато стегне. С помощта на шпатула сгънете бадемовата смес внимателно в сместа до паста. Поставете тестото в сладкарска торбичка и тръбопроводите малко кръгчета върху лист пергамент, предварително поставен върху тавичка на фурна. Докоснете тавата за печене, за да уредите пастата. Оставете кръгчетата на сместа да изсъхнат за 30 минути. Загрейте фурната (150 ° C), гответе в продължение на 14 минути и не забравяйте да отворите фурната наполовина през готвенето, за да може да излезе всяка пара. Затворете вратата и завършете готвенето. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат в стелаж за торта. Пригответе пълнежа, който харесвате (маслен крем, шоколадов, конфитюр ...) и сглобете вашите макарони. 
 

Има ли нелегален внос на добитък от съседна страна

автор:Дума

visibility 31415

/ брой: 244

Неизвестна болест покоси 200 овце във ферма в Карнобатско

автор:Дума

visibility 29279

/ брой: 244

65% срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 32709

/ брой: 244

Банките уличени в нелоялни практики при отпускане на кредити

автор:Дума

visibility 33895

/ брой: 243

Путин готов за диалог с Тръмп и Зеленски

автор:Дума

visibility 31262

/ брой: 244

Русия без условия за преговори с Киев

автор:Дума

visibility 30516

/ брой: 244

Белград минава на безплатен транспорт

автор:Дума

visibility 27344

/ брой: 244

Левите в Румъния се оттеглят от преговорите

автор:Дума

visibility 27251

/ брой: 244

Светът през 2024

автор:Дума

visibility 43346

/ брой: 244

Турбулентната политическа 2024 година

автор:Юлия Кулинска

visibility 37211

/ брой: 244

БСП се нуждае от радикална промяна

автор:Юлия Кулинска

visibility 31293

/ брой: 244

2024 - историческата година за БСП

автор:Александър Симов

visibility 31415

/ брой: 244

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ