12 Април 2021понеделник05:51 ч.

Търсят се 120 лева

/ брой: 69

автор:Ева Костова

visibility 409

У съседите имаше скандал - от цялото семейство само бабата гласувала за ГЕРБ заради 120-те лева, обещани преди изборите за най-бедните пенсионери. Но изборите минаха и хиляди възрастни останаха излъгани за пореден път от правителството на Бойко Борисов. Телефоните на териториалните поделения на НОИ буквално прегряха заради обаждания на хората с най-ниски пенсии, които очакваха, че заедно с оскъдните парички за април ще получат и обещаната от държавата еднократна помощ от 120 лева за храна. За да бъде максимално удобно за всички, а не да се редят втори път на опашка, при това неваксинирани срещу вируса.

Плащането на пенсиите е по график от 7-о до 20-о число. Масово хората с пенсии от минималната (300 лева) до официалната линия на бедност (369 лева) обаче се оказаха неприятно изненадани, че въпросната помощ от 120 лева няма да се изплаща от НОИ, а от... Агенцията за социално подпомагане. Право на парите имат най-мизерстващите пенсионери, които са близо 400 000 - всеки пети пенсионер в страната. Хаосът с раздаването на парите за храна предстои - от АСП тепърва ще получат от НОИ списък с имената на тези пенсионери, които имат право на нея. А помощта се оказва изгубена в бумащини и бюрократични прехвърляния на топката между институциите. Ако някой не получи помощта в пощенската станция, от която обикновено си получава пенсията, трябва да се обърне към Дирекция "Социално подпомагане" по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, след което ще бъде включен в списъците. 

А всеки от излъганите баби и дядовци, които са се изкушили да пуснат гласа си на 4 април за ГЕРБ и заради 50-те лева на Бойко, вече горчиво съжалява заради 120-те лева. Колко ли още такива следизборни изненади ще поднесат ГЕРБ?

Зов за помощ

автор:Дума

visibility 86

Борисов пак ще връща публиката на стадионите

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 70

Кристиан Вигенин: Измамно е усещането, че БСП е смазана

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 70

Иво Христов призова ГЕРБ да върнат мандата

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 70

Българското агнешко ще е с 20% по-скъпо

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 70

Ще компенсират перничани заради авариите с парното

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 70

Затворените ресторанти сринаха производството на алкохол

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 70

Късната пролет увеличи потреблението на ток

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 70

Примирието в Донбас масово се нарушава

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 70

ВМРО-ДПМНЕ атакува вътрешния министър

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 70

Белият дом планира високи социални разходи

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 70

"Дивайнгейт" разкри раздора между Мишел и Лайен

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 70

Без БСП рискуваме да върнем ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 124

/ брой: 70

След изборите: Всичко не е така

автор:Мирослав Попов

visibility 143

/ брой: 70

Датата

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 70

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ