30 Октомври 2020петък12:50 ч.

Търновският куклен театър "Весел" участва в поредния международен фестивал

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 136

Екипът на театър "Весел" се завърна наскоро от поредно участие в театрален форум, фокусирал в афиша си емблематични театрални формации и заглавия, представяни във фестивални програми по цял свят. Това е четвъртото фестивално участие за търновските кукленици през настоящата 2020 г. След участията си с "Пингвинчето Фраки" в Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново, "Телефон 112... Позвъни!" в Куклено-театралния фестивал "Дни на куклите" в Бургас и "Храбрият оловен войник" в Националния театрален фестивал "Рачо и Дешка" в Габрово, търновските театрали се представиха в деветото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни".

В продължение на седмица спектакли на Компания "Дерида" (София), Центъра за изкуства "За Родопите" (Бостина), Организацията за алтернативно изкуство "36 маймуни" (София), Родопският драматичен театър "Николай Хайтов" (Смолян), Театър "Кредо" (София), Мануела Саркисян (Варна), Фондация "Арте Вива"(София), театър "Трио" (Бургас), театър "Корсар" (София) и театър "Карлсон" (София) бяха представени във фестивалната програма в Смолян и региона. Детската публика се наслади на заглавия като "Малкият принц", "Каквото направи дядо, все е хубаво", "Неродена мома", "Приключения опасни със герои сладкогласни", а младежката - на спектаклите "Синтетики", "Хартиени истории", "Дом за овце и сънища", "Концертът". 

Театър "Весел" получи специална покана за участие от селекционера и директора на фестивала Петър Тодоров. Спектакълът "Пингвинчето Фраки", избран за фестивалния афиш, зарадва и зрителите на Златоград, Баните, Момчиловци, Давидково и Търън. Постановката на театър "Весел" е дело на Веселин Василев, сценографията - на Лидия Къркеланова, музиката - на Димитър Паперов. Срещата с малките зрители от Родопския край е вълнуваща и силно емоционална за актьорите Елка Баланова и Веселин Василев.

Предстои и откриването на поредния сезон от проекта "Съботни спектакли за семейна публика" на сцената на театър "Весел" в читалище "Искра" във Велико Търново. Първите поканени спектакли са на куклените театри от Габрово и Бургас и на Драматично-кукления театър в Силистра.

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 42

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ