05 Юни 2020петък21:59 ч.

Още по темата

Така каза министърът!

/ брой: 144

автор:Дума

visibility 1089

Нови болници, които искат да работят с касата или да се финансират от държавния бюджет, ще могат да се създават само след съгласието на здравния министър. Това гласят промени в Закона за здравето, предложени от ведомството. Нуждата от това МЗ мотивира с големия брой болници в страната, като уточнява, че промяната има за цел по-добро планиране и по-ефективна организация на болничната помощ, финансирана с публични ресурси.
Правомощията на министъра се увеличават и по отношение на ведомствените болници към МС и министерствата на отбраната, на вътрешните работи, на правосъдието и на транспорта. Документът предлага в тези болници да се назначат заместници на ръководителите им, които да отговарят за лечебната дейност. Предложенията за тези назначения ще идват от здравния министър. 
В сега съществуващите болници пък вече няма да могат да работят извънболнични структури, които не са на съответната болница. Медицински центрове, лаборатории, диагностично-консултативни центрове и т.н. ще могат да осъществяват дейността си на територията на болниците, само ако са тяхна собственост. "Разпоредбата цели да се "затвори цикъла" на обслужване на пациента, като се улесни достъпа му до извънболнична и болнична помощ, чрез едновременното им предоставяне "на едно място".
Освен това се въвежда забрана други лечебни заведения да извършват дейност на територията на държавните и общинските болници.

Гърция обяви готовност за война с Турция

автор:Дума

visibility 462

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 827

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ