08 Април 2020сряда11:19 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Новата книга на Иван Петков, издание на ИК "Еър груп 2000", ще бъде представена на 11 февруари от 16 ч. в Клуба на авиацията с музей на Летище София, Терминал 1

Светли образи на българския небосвод

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 293

В поредната си книга - "Феноменът българска авиация", Иван Петков, един от доайените на българската авиационна литература, си е поставил целта да формулира феноменалните моменти в нашата 110-годишна авиационна история, да покаже източниците за този феномен, да изрази преклонението си пред реализаторите на този феномен в нашата вековна авиационна история.

При написването на книгата авторът се опира на огромната научно-историческа литература на десетки талантливи учени, на които изказва искрена благодарност: на произведенията на изкуството и културата на авиационна тематика с автори стотици талантливи творци; спомените на строителите на българската авиация от всички нейни поколения; новооткрити архивни документи.

Иван Петков не пренаписва историята на авиацията, а се опитва да обясни защо така се е развивала българската авиация, като използва диалектическия метод на изследване. Стреми се да освободи историята на авиацията от политически зависимости, да постигне необходимия баланс при оценките и изводите, да признае правото на действие и поведение на всички строители, както и да носят отговорност за своите действия. Не си позволява да дава оценки като съдник от последна инстанция. Поставил си е червена линия, която се стреми да не прескача. Прави опит да посочи своите виждания за бъдещото развитие на българската авиация.

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ