18 Юли 2025петък07:02 ч.

Руска кухня

Студена зелена супа „шчи“ с яйца

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 238

Норвежецът Кнут Хамсун смятал, че след супата „шчи“ нищо друго не става за ядене. Може да изброим десетки нейни разновидности: денонощна супа (престояват в пещта едно денонощие), супа от кисело зеле с месо, риба, гъби, мързелива супа, зелена супа, „щи“ от коприва и много други. Днес ще опитаме супа от киселец.
Ще са ни нужни:
киселец – 300 г, спанак – 300 г,
картофи – 300 г, краставици - 200 г, пресен лук – 160 г, яйца - 2 бр., сметана – 160 г, захар - 2 ч.л., лимонена киселина, копър на вкус, вода или бульон - 1.5 л.
Начин на приготвяне:
Почистените киселец и спанак да се попарят поотделно – спанакът с малко количество вода, а киселецът в собствен сос, след което се прецеждат през сито заедно с течността. Картофите се нарязват на малки кубчета, варят се на пара или в малко количество вода, след което се охлаждат. Тази вода се използва за супата. Пресният лук, краставиците и яйцата се нарязват на ситно.
Прецедените киселец и спанак се смесват с водата от картофите, прибавя се охладена преварена вода или студен бульон. Добавят се сметаната, солта, захарта, лимонената киселина на вкус, подготвените продукти и копъра.
Студената супа може да се приготви само от киселец или спанак.
Готвач Юс

Средствата по ПВУ за саниране са спасени

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 130

Словакия пак блокира санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 812

/ брой: 130

Джорджеску остава под съдебен контрол

автор:Дума

visibility 740

/ брой: 130

Париж отменя два официални празника

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 130

Пекин стопля отношенията с Брюксел

автор:Дума

visibility 716

/ брой: 130

Възможности

автор:Александър Симов

visibility 780

/ брой: 130

Ах, леглото

автор:Аида Паникян

visibility 781

/ брой: 130

Пълен батак при хранилището за ядрени отпадъци

visibility 753

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ