13 Август 2020четвъртък14:58 ч.

Строят АМ „Хемус” без разрешителни

Регионалният министър Петя Аврамова призна, че се правят насипи и се монтират тръби

/ брой: 241

автор:Юлия Кулинска

visibility 1947

Участъци от автомагистрала "Хемус" се строят без разрешителни, алармира депутатът от "БСП за България" Милко Недялков по време на парламентарния контрол. По думите му един от тях е в района на пътен възел "Боаза", Тетевенска община. Разрешително има само за изграждането на 1,6 км от трасето, намиращо се в близост до река Вит. Недялков разполага с два рекламни клипа на "Автомагистрали" от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда, че има строителство.

Регионалният министър Петя Аврамова се оплете в обясненията си, но призна, че в участъка са извършвани работи по реконструкции на електрическата мрежа и на водопровод и че се правят насипи, монтиране на тръби и други дейности.

Преди дни стана ясно, че са започнали строително-монтажни работи по АМ "Хемус" в участъци и подучастъци, за които няма надлежно издадено разрешение за строеж, подчерта Недялков. По думите му един от тези е след километър 87+800 в района на пътен възел "Боаза", Тетевенска община. В момента има разрешително за строежа на 1,6 км от трасето, намиращи се в непосредствена близост до въпросния участък на река Вит, обясни Недялков. 

Народният представител попита министър Аврамова за кои части от аутобана от км 87+800 до км 166+144 до Летница има строително разрешение. Той настоя за отговор в кои участъци от трасето има извършени строителни дейности и кой е техният извършител. Недялков поиска информация има ли действия, предприети от Дирекцията за национален строителен контрол по законосъобразността на строителните дейности.

"Министър Аврамова се пооплете в отговорите си. Първо отговори, че до момента няма отсечки от магистралата, на които са извършвани строително-монтажни работи без разрешителни. После призна, че в посочения участък са извършвани работи по реконструкции на електрическата мрежа за ниско напрежение и на водопровод, както и че се изпълняват насипи, монтиране на тръби и др. дейности", коментира за ДУМА Недялков. "След това министърката преразказа отново хронологията около проверките за разкопаването на коритото на река Вит, които са публично известни. Аврамова поясни, че са направени необходимите изпитвания от акредитирана лаборатория, но не уточни какви са те", разказа Недялков. Той й направил реплика, че проблемът изобщо не е като описания от нея.

Има строителни дейности на магистралата непосредствено до река Вит, категоричен е Недялков. Той разполага с два рекламни клипа на "Автомагистрали" от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда строителство. Точно на това място няма строително разрешение и затова няма законно строителство, призовавам да се сезират компетентните органи, настоя Недялков. Без да конкретизира, министър Аврамова обещала да предприеме необходимите мерки и го уверила, че усилията й ще бъдат насочени към това автомагистралата да бъде образцов обект.

Нинова: ГЕРБ си направиха ритуално самоубийство от страх

автор:Дума

visibility 211

За пореден път ГЕРБ и Борисов се скриха

автор:Дума

visibility 283

Липса на кворум провали заседанието на парламента

автор:Дума

visibility 249

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 154

Поне двама загинали при протестите в Беларус

автор:Дума

visibility 5

Над 15 млрд. долара са щетите от експлозията в Бейрут

автор:Дума

visibility 78

ЕС притеснен от втора вълна на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 539

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 358

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 265

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 234

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ