25 Януари 2020събота22:49 ч.

Строят АМ „Хемус” без разрешителни

Регионалният министър Петя Аврамова призна, че се правят насипи и се монтират тръби

/ брой: 241

автор:Юлия Кулинска

visibility 1249

Участъци от автомагистрала "Хемус" се строят без разрешителни, алармира депутатът от "БСП за България" Милко Недялков по време на парламентарния контрол. По думите му един от тях е в района на пътен възел "Боаза", Тетевенска община. Разрешително има само за изграждането на 1,6 км от трасето, намиращо се в близост до река Вит. Недялков разполага с два рекламни клипа на "Автомагистрали" от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда, че има строителство.

Регионалният министър Петя Аврамова се оплете в обясненията си, но призна, че в участъка са извършвани работи по реконструкции на електрическата мрежа и на водопровод и че се правят насипи, монтиране на тръби и други дейности.

Преди дни стана ясно, че са започнали строително-монтажни работи по АМ "Хемус" в участъци и подучастъци, за които няма надлежно издадено разрешение за строеж, подчерта Недялков. По думите му един от тези е след километър 87+800 в района на пътен възел "Боаза", Тетевенска община. В момента има разрешително за строежа на 1,6 км от трасето, намиращи се в непосредствена близост до въпросния участък на река Вит, обясни Недялков. 

Народният представител попита министър Аврамова за кои части от аутобана от км 87+800 до км 166+144 до Летница има строително разрешение. Той настоя за отговор в кои участъци от трасето има извършени строителни дейности и кой е техният извършител. Недялков поиска информация има ли действия, предприети от Дирекцията за национален строителен контрол по законосъобразността на строителните дейности.

"Министър Аврамова се пооплете в отговорите си. Първо отговори, че до момента няма отсечки от магистралата, на които са извършвани строително-монтажни работи без разрешителни. После призна, че в посочения участък са извършвани работи по реконструкции на електрическата мрежа за ниско напрежение и на водопровод, както и че се изпълняват насипи, монтиране на тръби и др. дейности", коментира за ДУМА Недялков. "След това министърката преразказа отново хронологията около проверките за разкопаването на коритото на река Вит, които са публично известни. Аврамова поясни, че са направени необходимите изпитвания от акредитирана лаборатория, но не уточни какви са те", разказа Недялков. Той й направил реплика, че проблемът изобщо не е като описания от нея.

Има строителни дейности на магистралата непосредствено до река Вит, категоричен е Недялков. Той разполага с два рекламни клипа на "Автомагистрали" от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда строителство. Точно на това място няма строително разрешение и затова няма законно строителство, призовавам да се сезират компетентните органи, настоя Недялков. Без да конкретизира, министър Аврамова обещала да предприеме необходимите мерки и го уверила, че усилията й ще бъдат насочени към това автомагистралата да бъде образцов обект.

Имотите в София са поскъпнали със 7,13% през 2019 г.

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 16

С дронове щели да контролират чумата по свинете

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 16

Жертвите от труса в Турци вече са 18, ранените – над 500

автор:Дума

visibility 194

Коронавирусът стигна до Европа

автор:Дума

visibility 178

Трус от 6,8 по Рихтер в Турция

автор:Дума

visibility 248

Отоплителни неволи подклаждат Балканския смог

автор:Дума

visibility 361

Асен Личев: Перник има вода за 55 дни

автор:Ростислава Иванова

visibility 669

/ брой: 16

Да крадат, важното е да Му служат

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 16

ГЕРБ превърнаха страната ни във воняща клоака

visibility 1091

/ брой: 16

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ