09 Август 2020неделя06:04 ч.

Стоян Мирчев: Мерките на ГЕРБ срещу кризата не работят

автор:Дума

visibility 74

„БСП е на страната на хората. Във всичките пет месеца на кризата сме предлагали мерки, насочени към тях, включително и в периода, в който Народното събрание почти не функционираше. Ние предлагахме всички, които са засегнати от кризата – не могат да ходят на работа, поради това, че  бизнесът им е затворен, да получат по една минимална заплата плюс осигуровките. Същото предлагахме за родителите, които поради затварянето на детските градини, нямаха възможност да ходят на работа, за да гледат своите деца. Когато дадеш пари директно в ръцете на хората, тези пари няма да отидат в банката, а ще отидат в икономиката“. Това каза народният представител от ПГ „БСП за България“ Стоян Мирчев пред БНТ. 

 „Мярката 60/40 не беше направена както трябва, не даде нужната ефективност и затова управляващите я ремонтират за трети път“, коментира той. Според него е абсурдно намерението на управляващите да раздават кредити на безработни. „Мерките на ГЕРБ ги има на книга, но вече сме пети месец след началото на кризата, а още нищо не работи“, добави Мирчев. 

Стоян Мирчев коментира, че прокуратурата си затваря очите що се отнася до управляващите: „Има едни 700 млн. лв. от хазарта, които правителството признава, че не са събрани. Има и един министър Горанов, който е отговорен за това, но не поема отговорност. Една Менда Стоянова, която е направила нужните поправки в съотвения закон, а от другата страна – един Васил Божков, обвиняемият, но той е само част от целия този процес. Прокуратурата реагира на всяка нова информация от страна на Божков, но не проявява абсолютно никакъв интерес що се отнася до другите виновни. При подкуп- двете страни са еднакво виновни по българското законодателство – този, който го предлага е толкова виновен, колкото този, който го взима“. 

Според социалиста тенденциозно се придава важност на скандалите в БСП. По неговите думи в момента Цветан Цветанов къса парчета от ГЕРБ, но това остава заглушено в пространството. Стоян Мирчев смята, че по този начин се измества фокусът от важните проблеми и даде пример с туризма – празни плажове, подпорна стена с 84 стаи и 40% от българите, които нямат финансовата възможност да отидат на почивка. „Една трета от българите живеят в мизерия и сега на външното оценяване след 7 клас българските ученици се затрудняват със задачи от 5 клас – това е резултатът реформата на ГЕРБ в образованието преди 4 години“, посочи част от проблемите в България депутатът от левицата.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ