29 Март 2020неделя04:13 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Стефан Тодоров озвучава изложбата си с Джон Сърман и Моцарт

/ брой: 271

автор:Дума

visibility 1254

Самостоятелна изложба на художника Стефан Тодоров ще бъде представена утре в галерия "Арт етернал" (ул. "Димитър Моллов" 28Б). Тя се нарича "Контрапункти". На откриването от 19 ч. зрителите ще се насладят на музикални импровизации на живо - изпълнени на диджериду.
Една от идеите на автора е изложбата да бъде озвучена от музиката, която той е слушал и от която е черпил вдъхновение в процеса на създаване на картините. Така посетителите ще се потопят в творческия свят на художника с красивите мелодии на Арво Перт, Филип Глас, Моцарт и Бах. Публиката ще чуе изпълнения на Филип Жаруски, Джон Сърман, Торд Густавсен. Това са част от вдъхновителите на Стефан Тодоров, съпътствали го през дългите месеци на създаване на творбите му върху коприна.
Авторът показва 13 платна, десет от които той е нарисувал в последните четири години, а останалите три ще бъдат представени като контрапункт, те са по-стари творби, изработени в периода 2000-2006 г., и засягат друга тема.
Коприната, която художникът използва,  допълнително прави нещата му особени, но държащи здравата връзка между зрител и творба. Желанието на Стефан Тодоров е картините му да предизвикат диалог. Затова през по-голямата част от времето, сам ще посреща посетителите в галерията, ще разговаря с тях...
Стефан Тодоров има редица самостоятелни и съвместни изложби у нас и в чужбина. Негови платна са в колекциите на Императорския двор на Япония, краля на Мароко - Хасан II, държавния секретар на САЩ - Хилъри Клинтън, и др. Картините му ще останат до 22 декември в "Арт етернал". След това художникът ще се подготвя за самостоятелни изяви в Париж и Мароко, научи ДУМА от Весела Венчева - пиар на "Аrt Еternal gallery".
 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ