09 Август 2020неделя05:36 ч.

Спектакъл от Испания открива Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново

автор:Дума

visibility 98

В първия съботен ден от юли предстои откриването на второто издание на международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели 2020" под патронажа на Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново. Кукленият форум ще продължи през цялото лято - всяка събота от 11 ч. на откритата сцена "Арт Лято" до ХГ" Борис Денев" в парка "Асеневци".

За тазгодишния фестивал са селектирани спектакли от България и Испания. Поканените театрални формации и техните представления оформят богат и многообразен фестивален афиш - своеобразна панорама от заглавия от репертоара на най-добрите и популярни независими (частни) театри.

Почитателите на куклената магия ще се докоснат на 4 юли до изкуството на испанския театър "Плюс". Спектакълът "Двама" е история на момче и момиче - за тяхната любов и раздяла, за щастието и неволите им, за радостите и сълзите. Следват и представления на Театър "ММ" и Театър "Карлсон" (София), Театър "Трио" (Бургас), Малка театрална компания (Габрово), Малък куклен театър (Варна), Център за изкуства "За Родопите" (Бостина), фондация "Арте вива" (София). Сред заглавията са "Карлсон, който живее на покрива", "Каквото стори дядо, все е хубаво", "Сливи за смет", "Пингвинчето Фраки", "Рисувани приказки с бате Ицо", "Хитрата Лисанка"... Фестивалът ще бъде закрит от домакините от Театър "Весел", след като бъде връчена Наградата на публиката от директора на фестивала Веселин Василев.

Театралният форум се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Общината. Входът за всички представления е свободен.

 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ