08 Април 2020сряда16:09 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Сметната палата влиза в МВР

/ брой: 159

автор:Юлия Кулинска

visibility 1400

Парламентът възложи на Сметната палата да одитира финансовото управление на Министерството на вътрешните работи за периода от 1 януари 2010 г. до 31 май 1013 година. Предложението за извършване на ревизията за съответствие е направено от депутатите от "Атака". Вносителите напомниха, че подобна проверка се извършва на всеки три до пет години, а на МВР не е правен в последните три години и е необходимо да се възложи такава проверка. Срокът за извършване на одита е от 15 юли до 31 октомври, а Сметната палата трябва да внесе заключителния доклад в Народното събрание до 10 ноември.
МВР е един от най-големите потребители на бюджетни средства, коментира Павел Шопов от "Атака". Той поиска от одита да стане ясно дали парите на МВР са отишли по предназначение или за несвойствени дейности. Според Шопов дейността на Министерството на вътрешните работи е с висока степен на социална и обществена значимост. Той твърди, че размерът на публичните средства, предоставяни от държавния бюджет за осъществяване дейността на министерството, е най-висок за периода на предлагания одит. Проверката би се отразила добре за идентифициране на проблемите при осъществяваните политики от страна на министерството, допълни Шопов.
По-рано депутатите приеха Проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с което разделиха Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 248

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ