26 Март 2019вторник14:10 ч.

Синдикати ли?

/ брой: 50

автор:Деси Велева

visibility 236

БСП безотговорно подстрекава шофьорите от градския транспорт в София към протести, обвини вчера кметът Йорданка Фандъкова. Според нея исканията на водачите се използвали политически. Много интересно, защо тогава тя спешно реши да уважи претенциите на ватманите, като им обеща още пари към заплатите, започна ремонта на тоалетните и ще следи за намаляване на извънредния труд. Нали всичко в транспорта е наред, само вандалите-социалисти бунят излишно духовете и насърчават отделни шофьори да си търсят правата? Че на всичкото отгоре ги стимулират да заобикалят синдикатите... 

А синдикатите останаха в сянка дълго време. Стояха и чакаха уж малобройните недоволни да се откажат от протестите си. Излязоха наяве, само защото вече нямаше как, но смешното е, че шефката на транспортния синдикат към КНСБ е шефка и на комисията по транспорт към СОС от ГЕРБ. Докато Екатерина Йорданова се чуди как шизофренично да се разкъса между двете си длъжности по време на разговорите с шофьорите, те пък се питат за какво са им изобщо синдикати. Дори се поизненадаха, че самоорганизираният им, извънсиндикален протест започна да постига определени резултати. Както е известно, синдикатът трябва да защитава правата пред работодателя на работещите, които и членски внос плащат в името на това споразумение. В случая обаче той се е слял с властта и усилията му отиват в грешната посока - да хули общинските съветници от опозицията. 

А можеше изобщо да не се стига до протести, жълти жилетки и освирквания под прозорците на "Московска" 33. Ако бяха следили проблемите в сектора, профсъюзите можеха да се борят за решаването им последователно и методично, без да допускат те да се натрупват. Но напрежението вече е факт. И не БСП е виновна за това.

 

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58