24 Май 2024петък01:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

Sic transit gloria mutri

Така преминава славата на мутрите

/ брой: 87

автор:Велислава Дърева

visibility 1439

1. ГЕРБ истеряса 

Борисов се мята и беснее като ранено животно в своя бункер, словоизлива се дор до три пъти на ден, изстрелва откоси яростни хвалби и лъжи, а властта, ах, властта, изтича през пръстите от горната в долната земя. Щурмоваците му, стадо носорози, нахлуват в комисията "Манолова" с тропот и вой, крещят и вилнеят, белким заглушат първите публични свидетелства за престъпната, мафиотска власт на ГЕРБ. Да задушат микрофоните могат, но вонята, вонята от разровеното гюбре не могат. Само това да беше направило 45-ото Народно събрание - халал да му е! 

Покрай това позорище, покрай този срамотен спектакъл, разигран от преторианците на Борисов, си спомних една отколешна случка и я разказах във фейсбук...

 

2. Беше Гергьовден. 2006-а или 2007-а. 

С един приятел и скъпата му майка, достолепна, изтънчена дама, се озовахме близо до официалните лица благодарение на моята журналистическа карта. По някое време се появи кметът на София, наобиколен от мутроидни типове. "На всички тия шъ им го навра през панталоните!", изсумтя кметът Борисов злостно и заканително по адрес на президент, премиер, депутати и министри. Достолепната старица промълви потресена: "Деца, изведете ме оттук! Този, ако му падне власт, ще съсипе България!". Седнахме в близко кафененце. За щастие милата дама не доживя да види как нейната прогноза се сбъдна безпогрешно. 

След свидетелствата на рекетирания Илчовски пред парламентарната комисия, остана ли някой, който да се чуди защо един български бизнесмен се спасява в Сърбия, друг - в Дубай, трети, четвърти, пети и десети - някъде другаде. Навсякъде другаде. Никой не иска да бъде обект в гнусен, назидателен, мръснишки клип, заснет от надзирател в затвора за сплашване на непокорни и несговорчиви бизнесмени.

 

3. Това е Боко 

- вулгарна, отвратителна мутра, която разбира и политиката, и бизнеса, и правосъдието, и всичко в тоя свят като сексуално насилие с цел подчиняване на опонента, на конкурента и на съдружника също. За слугинажа да не говорим.

Преди години написах тази диагноза и мнозина ми казаха, че си въобразявам, и слушаха в захлас лъжливи уста. Е, сега видяха грозната истина. Тя със сигурност е още по-грозна. Това е само началото, само леко открехване на завесата. А вече се носи ужасяваща мафиотска смрад. И сред тази смрад, сред преторианския вой, отекна и увисна като нелеп полилей внезапното откровение на Иван Пилето, оня с фурмите и половин пръст чело: 

"С Борисов имаме чисто мъжки отношения, нищо сексуално"... Така и не разбрах защо го каза, но нелепият полилей още си виси там, в зала "Запад", а може би "Изток"... 

Свидетелствата ще продължат. Натрупани са тонове ярост и гняв. И никакви Стъкита, Гешевци, тролове и хейтъри няма да спрат отприщената лавина на отмъщението. Това е то, истинското срутище. Нали се сещате какво му мислят на Боко рекетираните и ограбените българи. Със или без видеоклипове...

Но! Работата не е само в тази твар, Борисов, а в онези, що овластяват, възпяват и величаят тази твар 12 години! В пълчищата преторианци, амбразурчици, биячи, добермани, пудели, слуги, лакеи, ливреи, мазнюги, баничарки, певачки, бухалки, душеприказчици, събандити, милионери, милиционери, банкери, олигарси, политици, социолози, политолози, медийни медузи и мацурани за сексуслуги - една разнолика и безлика клиентела, която 12 години трови и развращава обществото и го превръща в стадото бойкопокорни овце! 

В този омерзителен паноптикум лъщят мазните усмивчици на задграничните ментори и крепители на въпросната твар, Борисов. За баварците иде реч. Хич да не си мислят, че ще ги пропусна! 

И понеже обещах на моите фейсбук-приятели да публикувам отново някой мой предишен анализ за ГЕРБ и Борисов, а аз си спазвам обещанията, ето един откъс. Реших, че е особено подходящ.

  

4. "Относно мат'ряла", 

25 ноември 2010 г., ДУМА: 

"Те не се притесняват, че ги управляват бездарни, безграмотни и посредствени субекти. Ако ви кажат, че искат техните управници да бъдат умни, интелигентни, талантливи и почтени личности - не им вярвайте. Те предпочитат владетелят да е хитър, нежели умен; коварен, нежели почтен; прост, нежели учен. Защото само така получават измамното самочувствие, че и те управляват...    

Те не се притесняват, че Б.Б. вчера говори едно, днес - обратното, в други ден - нещо трето, четвърто или пето. Че в понеделник е ляв, във вторник - десен, в сряда - центрист, в четвъртък - живковист, в петък - царист, в събота - републиканец, а в неделя - всичко на куп. Че на изгрев слънце е русофил, преди пладне - русофоб, по пладне строи "Белене", по икиндия не строи "Белене", на смрачаване дава пари, по залез ги взима обратно, а по пълнолуние - и той не знае. Той е всякакъв и никакъв. Каквито са те. И тъкмо за това обичат своя владетел, вярват му, възхищават му се и му се подчиняват. С песен. 

Те не се притесняват, че Б.Б. е главен лирически герой, извор на силиконово вдъхновение и обект на душераздиращи копнежи от сорта "Пак сънувах в луда страст Бате Бойко между нас./ Леле, знаеш ли, Никол, как си го представям гол". Защото те са чалгаризирани до смърт, а Б.Б. е еманация на чалгата, а чалгата е еманация на богатата и необятна мутренската духовност, душевност и същност, неин проглас, химн и апотеоз. 

Те не се притесняват от циничното разбиране на Б.Б. за това що е правосъдие. Защото и те разбират правосъдието по същия циничен начин. Като мъст. Важното е да те арестуват, да ти прикачат обвинение, пък какво ще реши съдът - няма значение. Ти си вече осъден. През и чрез медиите. Преди и независимо от съда. С презумпцията за виновност. Въпреки и независимо от доказателствата за обратното. Ти си престъпник в очите на обществото. Ти си опозорен, омърсен, смазан и смачкан. Ти си свършен. Ти си унизен. Унижението - това е сърцето на правосъдието.

Те не се притесняват от вулгарното разбиране на Б.Б. за това що е политиката. Защото и те разбират политиката по същия вулгарен, агресивен, мутроиден мачистко-ориенталски начин. Като бой, пребиване, размазване. И като сексуално унижение, с цел подчинение и върховна демонстрация на всевластие. Това е мисленето на първобитния човек, на примитива, на примата...     

Те не се притесняват от всеобемащата милиционерщина на Б.Б. Защото Б.Б. ги е разгадал: "Хората ги е страх от две неща: едни, които са религиозни, ги е страх от бога, тези, които не са - ги е страх от затвора. Така че ние трябва да направим всичко възможно това да е факт. Каквото искат да говорят - полицейска държава, едноличен режим - напротив, това е точно това, което хората искат". Именно. Те искат желязна ръка, която да ги храни и наказва, да ги брани и бие, а те да я целуват и да треперят от страх. Важното е да има екшън, "На колене!" и да дрънчат белезници. 

Те не се притесняват от диктаторските стремления на Б.Б. Напротив - мечтаят ги, жаждат ги, викат ги и ги възпяват: "Бате Бойко, премиер и президент!/ Ще строи във две редици тоя парламент!". Те не се притесняват, че за Б.Б. "в своето време Хитлер и Сталин също са номер едно". Това "също" е истинско откровение... 

Кои са тези "те", ще попитате.

Те - това е онази част от българските граждани, които жадуват да бъдат поданици. За тях всичко това е естествено, нормално, морално, високоинтелектуално, дълбокомъдро, правилно, задължително, прекрасно, красиво дори. Всичко това не ги тревожи, не ги обижда, не ги помрачава. 

Те не се притесняват, че Б.Б. ги нарече "некачествен мат'рял". Защото си мислят, че не се отнася за тях. Напротив - за тях се отнася, за тях"...

Край на цитата.

5. Врязване

Чака ни кална, подла, мерзка, гнусна, вероломна предизборна кампания. "Арията на клеветата" ще ни се види детска песенчица. Който остане неомърсен, ще бъде отвратен. Защо мисля така ли? Заради заканата на онази твар, Борисов, изсъскана от бункера след разказа на бизнесмена Илчовски: 

"Знаеш ли какви хубави работи сме им подготвили... Готвиме се с още по-голяма сила да се врежем в тях". В мафиотския контекст "да се врежем в тях" не е метафора...

Но има нещо неотменимо. 

И то е: Sic transit gloria mutri. 

Сиреч: Така преминава славата на мутрите.

С над 80% се сринаха чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 95

Между 80 и 150 лева на година за застраховка на жилището

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 95

Част от лавандулата може да остане по полето

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 95

Три страни в Европа признават Палестина

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 95

Румъния вдига с 10% най-ниските заплати

автор:Дума

visibility 349

/ брой: 95

ЕС одобри закон за изкуствения интелект

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 95

Нидерландия забранява международните осиновявания

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 95

За нормално бъдеще

автор:Ина Михайлова

visibility 713

/ брой: 95

България не е готова за еврозоната

автор:Евгени Гаврилов

visibility 367

/ брой: 95

Позорна статистика

автор:Аида Паникян

visibility 361

/ брой: 95

Защо парите бягат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 342

/ брой: 95

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ