27 Септември 2021понеделник07:27 ч.

Шимон Перец ни напомни, че имаме достойнство

/ брой: 188

автор:Веселин Стоянов

visibility 1478

Миналата седмица по повод получаването на ордена "Стара планина" президентът на Израел Шимон Перес заяви, че България е "...държава, която е изключителна сред всички останали...".
И каза още: "И аз бих искал да ви дам устно най-високия орден, който би могъл да се връчи на някого - на целия ви народ - орден за човечност, орден за смелост, орден за опълчването ви срещу нацисткия режим."
Ще призная, че тези думи ме развълнуваха. Някой може да ги нарече протоколни, но аз ще ги нарека искрени, защото наистина българският народ е успял да се опълчи на фашистките идеи за превъзходството на арийската раса. И да спаси българските евреи от газовите камери на "Освиенцим".
Никой народ по света не го направи. Не знам защо, но българите не предадоха съседите си, приятелите си, роднините си. Затова си заслужиха добрите думи на признание.
Развълнуваха ме, защото всъщност ми напомниха, че българите не са онова стадо от разбойници, за каквито ни ги представят днес наши и чужди медии и политици.
Извън колонките на вестниците и новините на радио и телевизия, които се пълнят по принципа "добрата новина е лошата новина", в България живеят няколко милиона обикновени хора, които не крадат от държавните ресурси, не продават и не употребяват наркотици, не убиват себеподобните си, не проституират в луксозни бардаци или на околовръстното шосе и не мечтаят да излязат зад граница, за да търсят препитание.
Това е всъщност истинският български народ, който е крил бунтовници, съграждал е мостове и черкви, побеждавал е в пет войни през изминалия век. Въпреки тези добродетели, този български народ продължава наивно да вярва на политиците и търговците, които нищо друго не правят, освен да се намърдват в храма на неговата душа. Сигурно сред самия народ има и един процент от хора, за които бунтовете, черквите и победите във войните са вятър работа, и този именно процент носи лошата слава на нацията. Въпросът е защо народът допусна този нищожен процент да надделее над огромното мнозинство обикновени хора на България. И да ги накара да наведат глави - уморени и озлобени, тъжни и безнадеждни. 
Истината е, че българският народ няма от какво да се срамува. Изградената за няколко десетилетия България всъщност се оказа удобно начало за бизнес старт на хитреците. Така че най-малко днешните медии, командвани от същите хитреци, имат право да ни внушават че сме разбойници, крадци, убийци и сме готови да продадем баща и майка, само и само да докопаме някакво имане. Има една поговорка по този повод: "Крадецът вика - дръжте крадеца!"
Благодаря на г-н Перец, че ми напомни за тези неща!
 

Военни и вертолет „Кугар“ гасят пожара над Карлово

автор:Дума

visibility 92

НОИ няма да повишава осигурителните вноски

автор:Дума

visibility 128

БСП се включи в кампанията на Румен Радев

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 184

Автобусни превозвачи спорят за протестите

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 184

Искат 9% ДДС на всички стоки и услуги

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 184

"Булгаргаз" с ново дело срещу "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 184

Кристалина Георгиева била в БНБ преди две седмици

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 184

Социалдемократите печелят изборите в Германия

автор:Дума

visibility 270

ЕС призова за деескалация в Косово

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 184

ООН критикува Киев заради Източна Украйна

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 184

Конституцията на РСМ да включи българите

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 184

Тъпо упорство

автор:Павлета Давидова

visibility 152

/ брой: 184

Вирусът си има помагачи

автор:Велиана Христова

visibility 161

/ брой: 184

Завръща ли се Бурканбанк

автор:Евгени Гаврилов

visibility 131

/ брой: 184

Пътят към върха

автор:Ина Михайлова

visibility 164

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ