18 Юни 2024вторник17:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шеф Севда Димитрова кани на солена кулинарна демонстрация в Бургас

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 995

Кулинарна демонстрация на тема "Солта, без която не можем..." ще направи победителката от втория сезон на MasterChef - шеф Севда Димитрова. Пред посетителите на Street Food & Music Festival 2020 - Бургас, тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро - "Цвете на солта".

Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещите с разнообразни култури и хора запалват у Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя шеф Димитрова. И добавя: "Преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг."

В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. 

Заповядайте на Морската гара днес, 6 август, от 17.45 ч., за да станете част от солената магия в изисканата кулинария, приканват организаторите.

www.lagoon.biodiversity.bg

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 376

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 410

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 372

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ