26 Юни 2024сряда22:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шеф Севда Димитрова кани на солена кулинарна демонстрация в Бургас

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 999

Кулинарна демонстрация на тема "Солта, без която не можем..." ще направи победителката от втория сезон на MasterChef - шеф Севда Димитрова. Пред посетителите на Street Food & Music Festival 2020 - Бургас, тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро - "Цвете на солта".

Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещите с разнообразни култури и хора запалват у Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя шеф Димитрова. И добавя: "Преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг."

В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. 

Заповядайте на Морската гара днес, 6 август, от 17.45 ч., за да станете част от солената магия в изисканата кулинария, приканват организаторите.

www.lagoon.biodiversity.bg

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 498

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 496

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 578

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ