15 Юни 2024събота16:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шеф Севда Димитрова кани на солена кулинарна демонстрация в Бургас

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 986

Кулинарна демонстрация на тема "Солта, без която не можем..." ще направи победителката от втория сезон на MasterChef - шеф Севда Димитрова. Пред посетителите на Street Food & Music Festival 2020 - Бургас, тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро - "Цвете на солта".

Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещите с разнообразни култури и хора запалват у Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя шеф Димитрова. И добавя: "Преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг."

В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. 

Заповядайте на Морската гара днес, 6 август, от 17.45 ч., за да станете част от солената магия в изисканата кулинария, приканват организаторите.

www.lagoon.biodiversity.bg

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 569

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 111

71% недоволни от управлението на Шолц

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 111

Сенатът в Аржентина одобри плана на Милей

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 111

Макрон призова леви и десни да се обединят

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 642

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 622

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 674

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 633

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ