20 Юни 2019четвъртък08:54 ч.

Габриела и Стефани Стоеви отказаха да играят за България заради липса на финансиране

Сестри Стоеви отказаха да играят за България

Заради кражба на пари дават на съд федерацията по бадминтон

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 30

Габриела и Стефани Стоеви отказаха да играят за България малко повече от година преди Олимпиадата в Токио. Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку се оплакаха от отношението към тях от страна на българската федерация, и в частност от президента й Володя Златев. Според сестри Стоеви Златев и ръководството на федерацията извършват престъпления, като нарочно не им отпускат сумите за подготовка, предвидени именно за тях.

"Ще се откажем от нашите мечти (Европейските игри, Световно първенство и олимпиада), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашият живот и това решение, въпреки че е изключително тежко, може би е единственото възможно. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом, и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме. Но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място.

От много години и въпреки огромните трудности, които срещахме, ние тренираме и работим усърдно, за да можем да популяризираме бадминтона в България, както и да покажем на целия свят, че две българки могат да бъдат голяма сила в елита на бадминтона. Живеем и тренираме във Франция, далеч от нашите родители, приятели и колеги, за да се подготвяме максимално добре. През годините изтърпяхме огромни лишения, които не трябва да изпитва никой атлет, а още по-малко елитен шампион. Взехме трудно решение, но не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред. Борихме се, а накрая Володя Златев ни каза, че нямаме предвиден бюджет и не ни се полагат никакви средства за подготовка. Нещо, което впоследствие се оказа лъжа и лично министър Красен Кралев потвърди пред нас, че това не е истина. Обидно е председателят на федерацията ти да каже, че единствената европейска титла в историята на българския бадминтон - нашата, се сравнява с републиканска титла и че бюджетът, който е целеви и ни се полага заради успехите ни през изминалата 2018 г., се дава на други състезатели. Това е изключителна арогантност, пренебрежение и откровена неприязън. Това отношение е причината за нашето решение и за настоящото обръщение.

Крайно несправедливо е бюджетът, който ММС е изплатил на федерацията за нашата подготовка, да изчезва незнайно къде и на нас да се казва, че нямаме предвиден бюджет. Несправедливо е след толкова много резултати ние да продължаваме да си финансираме сами турнирите в Европа и в Азия, при положение че ММС е предвидило и изплатило бюджет за нашата подготовка. Не е честно да отказваш да говориш с родителите ни, защото не си признавал пълномощното, което сме им дали, за валидно. И точно заради това неуважение и тази гавра с нас, която продължи достатъчно дълго време, взехме трудното решение, че няма да се състезаваме под българския флаг от тук насетне.

Упълномощили сме адвокат, който е подал сигнал в прокуратурата относно конкретни факти и действия на лица от федерацията, които по негова оценка съставляват престъпления. За последното миналата седмица сме уведомили министър Кралев и очакваме ММС да окаже пълно съдействие на компетентните органи", написаха Стоеви във фейсбук.

Православната църква почита паметта на Св. Наум

автор:Дума

visibility 0

До 34 градуса в четвъртък

автор:Дума

visibility 44

Земетресение от 6.5 по Рихтер в провинция Папуа

автор:Дума

visibility 520

Пеевски прегъна ГЕРБ за субсидиите

автор:Юлия Кулинска

visibility 241

/ брой: 116

Георги Гьоков: С намаляване на ДДС ще падне цената на хляба

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 116

Едрият бизнес свали шефа на НЕК

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 116

Дончев праща шпиони в администрацията

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 116

Турция иска да намали зависимостта си от долара

visibility 148

/ брой: 116

Техеран се държи твърдо в битките си с Тръмп

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 116

Тръмп иска втори мандат

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 116

Испанка оглави групата на социалистите в Европарламента

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 116

Герой на света - наци № 1 на САЩ

автор:Христо Георгиев

visibility 217

/ брой: 116

Сагата с язовирите продължава

автор:Ростислава Иванова

visibility 132

/ брой: 116

Поредната "случка" с журналист

visibility 135

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ