29 Март 2020неделя02:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Съветниците от БСП в София ще правят наредба за таксиметровите услуги

/ брой: 40

автор:Деси Велева

visibility 401

Общинските съветници от БСП ще подготвят наредба за таксиметровите услуги в София. Вчера те се срещнаха с представители на Асоциацията на таксиметровите синдикати в България, които се оплакаха от липсата на регламент за работата им. Таксиметровите шофьори са на мнение, че има явна дискриминация при издаването на разрешителни в техния бранш. Те напомниха, че в момента разрешителни за таксиметров превоз могат да се дават само на физически лица и еднолични търговци, но не и на юридически лица. Липсата на достатъчно стоянки за такситата и на места за почивка също бе коментирана на вчерашната среща. В администрацията на Столичната община няма нито един чиновник, с който да обсъждаме проблемите и работата си, заявиха от асоциацията.
Общината бяга от вменените й задължения и отговорности по регламентиране на таксиметровата услуга в София, заяви червеният общински съветник Жельо Бойчев. Той се ангажира групата съветници от БСП да внесе питане в СОС за броя на таксиметровите стоянки, както и за сигнали за неясните практики за даване на разрешителни за таксиметрови услуги от Столичната община.
Таксиметровият превоз не е част от транспортната схема на София, но има отношение към услугите, които гражданите ползват в сферата на транспорта, заяви общинският съветник Калоян Паргов. Според него в новата наредба трябва да се предвиди от всеки нов шофьор да се изисква свидетелство за съдимост. В документа ще се включи и текст за удължаване на срока за разрешителните, който в момента е 12 месеца.
Новата наребда за таксиметровия бранш в столицата трябва да бъде готова до края на лятото, категорични са от БСП.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ