28 Ноември 2020събота18:49 ч.

Съветите на левицата продължават секторните анализи

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 77

Още няколко съвета към НС на БСП проведоха първите си заседания и продължават с анализите по дейността на ресорните министерства.

"Бюджет 2021 е чисто купуване на гласове преди избори. Това е най-лошият бюджет, правен през последните години, в него има големи суми, предвидени като разходи с неясни ефекти. Бизнесът страда от липса на свежо финансиране. Фискалната дисциплина липсва." Това обобщи Орлин Ваташки на първото заседание на оглавявания от него Съвет по финанси. Социалистите смятат, че проектобюджетът предвижда необосновани разходи за администрация, пенсии и надбавки, огромен дефицит и създава усещането, че приоритет в съставянето му са единствено предстоящите избори.

Председателят на Съвета по околна среда и води Атанас Костадинов смята, че болната българска природа е символ на боледуващото от десетилетие общество. Лошото състояние на околната среда е най-прякото доказателство за липсата на държава в този сектор, добави той.

Исканията на протестиращите полицаи за увеличение на заплатите са основателни, смята Съветът по вътрешни работи на БСП. Председателят му Веселин Пенчев посочи, че ако не се стигне до споразумение между униформените и управляващите, възниква въпросът как правителството ще осигури сигурността на българските граждани.

Културата и медиите отново не са приоритетни ресори в бюджет 2021, констатираха членовете на Съвета по култура и медии. Има сфери, в които бюджетът е драстично увеличен, без да бъде подробно описано разпределението на сумите, не се предвижда увеличение на средствата за сценичните изкуства и филмовите творци, отбеляза Светлана Шаренкова. "Още в миналия алтернативен бюджет за 2019 г. ПГ "БСП за България" поиска увеличение на средствата за високи постижения и за млади хора - това бе отхвърлено. Сега предвиждат 15 млн. лева увеличение за тях. Изпълнили са нашия бюджет", констатира председателят на Съвета по младежта и спорта Иван Ченчев. Той добави, че са необходими по-добри разработки в областта на масовия и ученическия спорт с цел подпомагане на младите хора и подобряване на здравния им статус.

Вучич: Завършваме „Турски поток“ до дни

автор:Дума

visibility 111

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 227

Налагат нови ограничения в Лос Анджелис

автор:Дума

visibility 146

Доставят ваксина на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

автор:Дума

visibility 180

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 306

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 486

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 911

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 463

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 546

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ