26 Септември 2020събота04:53 ч.

Съкращават с 29 чиновници администрацията на МС

Със 111 бройки се намалява и числеността в областните управи

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 2486

Съкращения в Министерския съвет и областните управи подписа премиерът Пламен Орешарски. От Правителствената информационна служба, както от вчера се нарича правителственият пресцентър и вече не е звено към политическия кабинет на премиера, а отново дирекция, не съобщиха подробности. Не е ясно какво е разпределението на съкращенията и в областните администрации, но оттам ще си тръгнат 111 души. Структурните промени водят до намаляване на щатовете в администрацията на МС с 29 бройки до 427.
От ПИС направиха уточнението, че става дума за реорганизация на политическите кабинети на министрите и на самия премиер, в чийто кабинет броят на служителите от 20 става 16 души.
Към главния секретар на МС се създава самостоятелен отдел "Контрол по изпълнението на актовете и договорите" и се закрива досегашният "Управление на собствеността". Той се влива в дирекция "Административно обслужване", която се преобразува в "Административно и правно обслужване и управление на собствеността". Дирекция "Стратегическо развитие и координация" се трансформира в "Икономическа и социална политика". Закрива се секретариатът на Съвета по сигурността. Дейността във връзка с националните стратегически програми за развитие преминава от администрацията на МС към Министерството на финансите. Закрива се Спортно-оздравителният комплекс "Лозенец" като юридическо лице, като архивът, правата и задълженията и имуществото му преминават към болница "Лозенец".
За подобряване в организацията на работата на правителството се въвежда изготвянето на 3-месечни оперативни програми, включващи график на редовните заседания на МС, списък на планираните за приемане проекти на закони и на подзаконови актове от компетентността на МС. Изрично се посочва, че законопроектите, които предстои да бъдат разглеждани от МС, трябва да бъдат придружени от мотивирано становище в случай, че с тях се предлага въвеждане на регулаторен режим.
Когато това е предвидено в оперативната програма, актовете трябва да бъдат съпътствани със стандартна оценка на въздействието върху стопанската активност и заетостта. Тя трябва да включва целите на предложеното действие от страна на държавните органи, ползите от него, икономическите и социалните разходи, които ще бъдат извършени, оценка на административната и регулаторна тежест, проведените обществени консултации.

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ