09 Април 2020четвъртък05:19 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Съдиите закъсняват редовно за заседания

/ брой: 299

автор:Дана Русева

visibility 798

Съдиите масово закъсняват за насрочени заседания, сочи доклад, обобщаващ резултатите от тримесечно наблюдение на районните съдилища в Добрич, Варна, Русе и Търговище. Изследването е в рамките на проект "Правосъдието близо до хората", финансиран от фондация "Америка за България". Резултатите бяха отчетени в Добрич.
Изпълнител на проекта е национална НПО мрежа за гражданско наблюдение на съдебната власт, в която участват 33 организации. Констатирани са големи закъснения от порядъка на 15-20 минути след началото на насрочените заседания в районните съдилища на Търговище, Русе и Варна. Районният съд в Добрич е "първенец" при констатирани закъснения с 30 минути от началния час на насрочените заседания. Установени са и двучасови закъснения за дела в съдилищата в Добрич и Варна. Най-честите причини за това са насрочването на много граждански дела за един и същ час, които се разглеждат едно след друго, се казва още в отчета.
Прави впечатление и големият брой отложени дела. Най-много сключени споразумения между прокурор и подсъдим има в Районен съд - Русе. Тревожен е фактът, че за цели три месеца не е постановена нито една обвинителна присъда. В Районен съд - Добрич, пък практиката била да се налагат условни присъди. В РС - Варна, отложените от приключените дела са четири пъти повече.
По проекта са наблюдавани 131 съдебни дела, от които 47 наказателни и 84 граждански.
 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ