06 Август 2020четвъртък23:08 ч.

Съборили сектор "А" на "Герена" със съгласието на премиера

/ брой: 38

автор:Мони Георгиев

visibility 779

Един от знаковите привърженици на Левски - арх. Александър Александров, смята, че бутането на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" е било прибързано. То е трябвало да стане на предварително определена дата - 3 февруари 2013 г. след съгласуване с премиера Бойко Борисов. Това архитектът разбрал на среща на "сини" фенове с тогавашния собственик на клуба адв. Тодор Батков. 

"Разбрахме, че няма изготвен цялостен проект, а се разчиташе, че във времето от разрушаването на сектора до разчистването да се извърши проектиране. И най-важното - датата е фиксирана и съгласувана с доста високо ниво на управление в държавата - визираше се министър-председателя и че всъщност оттам е получена зелената светлина за разрушаването на сектора", заяви архитект Александров в Актуално студио "Дерби". „Всички събития, свързани с желанието Левски да има нов стадион и етапът, в който се случи събарянето на Сектор „А“, е пример как неправилни управленски решения могат да бъдат превърнати в едно много неблагоприятно отражение – както финансово, така и спортно-технически. На 28 декември 2012 г. се състоя пресконференция. Там беше презентирана новата визия на стадион „Георги Аспарухов“. Представи се 3D визуализация. Беше обявено, че строителството няма да е в тежест на клуба, а ще има отделно дружество и финансовите тежести няма да се прехвърлят на клуба, но това по никакъв начин не се случи. Мен още тогава ме притесни, че беше обявен доста нереалистичен срок. Първият етап беше разрушаване на секторите „А“ и „Б“, след това „В“ и „Г“. Лансираният срок за първия етап – да се построи за 100-годишнината през май 2014 г. ми се стори абсурден. Другото странно беше, че според разчетите изграждането ще струва само 20 милиона лева", допълни архитектът. Той трябвало да участва в тв предаване, на което строежът да се дискутира с тогавашния изпълнителен директор Иво Тонев, силно приближен на премиера, и проектанта арх. Иво Панталеев, но в самия ден на предаването те отказали и тогава Батков се срещнал с феновете.

Фарсът с оставката трая само един ден

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 150

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 113

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 728

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ