29 Март 2020неделя04:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Събират пари в училища и градини само доброволно

/ брой: 179

автор:Деси Велева

visibility 467

В училищата и детските градини могат да бъдат събирани пари от родителите само доброволно. Това припомня в писмо до регионалните управления по образование ресорният министър Красимир Вълчев в началото на учебната година. От МОН уточняват, че вземането на пари за материали, консумативи, подобряване на материалната среда и други текущи разходи няма правно основание. 

Все пак средства могат да се събират под формата на дарения и това да става при спазване на принципа на доброволност и лична воля. Ако обаче решението за набиране на пари е взето от училищното ръководство или настоятелство като дарение на всички родители, то не е доброволно. 

Въпросът със събирането на пари в учебните заведения предизвиква много спорове и през последните години образователното министерство прави опити за ограничаването на тази практика. Въпреки това все още в много детски градини и школа продължават да се правят дарения или в брой, или в натура. 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ