09 Април 2020четвъртък04:01 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Петър Димитров, БСП:

С неумелото си управление ГЕРБ гонят инвеститорите у нас

/ брой: 27

автор:Юлия Кулинска

visibility 40

- Г-н Димитров, ваши колеги изразиха притеснение, че много фирми ще понесат загуби и фалити заради предложените промени в Закона за енергийната ефективност. Вашето становище? 
 - Обезпокоен съм от поредното недомислие на управляващите, което може да доведе до поредната наказателна процедура за България, свързана с изпълнението на директивата на ЕС. Обезпокоен съм и от непрофесионалното поведение на правителството, на премиера и на министрите по отношение на промените във важни закони. Фактът, че изискванията на европейската комисия създават затруднения за българския бизнес и за българската енергетика и икономика като цяло говорят само за неспособността на кабинета на ГЕРБ да изпълнява изискванията на ЕС.
- Отразява ли се това върху чуждите инвеститори?
- Несъмнено. Само преди час бях на среща с представители на китайската агенция, която се занимава точно с инвестиции в чужбина. Те ме уведомиха, че има решение на най-високо ниво Китай да замрази инвестициите в България заради наказателните такси и лошата бизнес среда. Страната ни вече се приема като политически неблагонадеждна и като място със задействан политически риск. Няма гаранция, че китайската държава няма да бъде последвана и от друга страна, която инвестира у нас. 
- Мнозинството от ГЕРБ в НС е автор на промените в много закони, повечето от които се определят от опозицията като недомислия.
- В крайна сметка всичко зависи от това кой ни управлява. Но по-важно е как ни управлява и дали властта има потенциал да гледа поне с няколко месеца напред, ако не с няколко години. С кризисния пиар, който се прави от страна на властта, нищо добро не ни чака. И докато ние се туткаме или се чудим как да развалим работещи закони само защото са приети от предишните, българите ще продължат да плащат за лошото управление.
 

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 68

Трезорите предлагат кредитна ваканция до 6 месеца

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 68

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 296

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 105

/ брой: 68

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ