01 Ноември 2020неделя03:24 ч.

С аплодисменти избраха Калфин за зам.-шеф на бюджетната комисия на ЕП

/ брой: 21

автор:Дума

visibility 2

Ивайло Калфин беше избран с аплодисменти за заместник-председател на Комисията по бюджети на Европейския парламент като ще продължи да изпълнява функциите си до края на мандата на институцията през юни 2014 година.
"Приемам доверието на колегите ми с благодарност, но преди всичко като предизвикателство, тъй като сме в началото на най-трудните преговори, които са водени в историята на Европейския съюз по бюджетни въпроси. За първи път в историята си ЕС е натоварен с толкова много функции и правомощия, които произтичат от новия Лисабонски договор. В същото време, проточилата се икономическа и финансова криза засили повече от всякога настроенията за съкращаване на разходите на Общността", заяви след избирането си Калфин.
"Радвам се, че колегите ми ми възложиха отговорността за бъдещия европейски бюджет. Ще направя така, че да се види, че един български евродепутат може да води успешно преговорите и за своята страна, и за ЕС", добави Ивайло Калфин.

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ