17 Юли 2024сряда14:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Млечна супа с фиде

/ брой: 289

автор:Дума

visibility 4069

Разбирам, че за българите „млечна супа” звучи непривично. Всъщност, даже и в Русия няма да я срещнете често, но повярвайте ми, за децата това е много вкусна и полезна храна, а е добра и за възрастни.
Само не мислете, че супата се състои само от мляко и фиде – тя се състои наполовина от вода. Млечната супа има достатъчно много разновидности. Тя може да се приготви с различни зеленчуци като картофи, моркови, ряпа и др., или с различни зърнени изделия – елда, ориз и т.н. Днес ще приготвим класическа млечна супа с фиде.

Ще са ни нужни:

Мляко – 1 литър,
вода – 1 литър,
захар – 3 с.л.,
фиде – 1 ч.ч.,
сол – ? ч.л., масло на вкус.

Начин на приготвяне:

Отначало наливаме в двулитрова тенджера водата, а след това и млякото.
Слагаме на котлона.
Добавяме веднага сол и захар. Когато млякото кипне, добавяме фидето, като непрекъснато бъркаме.
Варим 10 минути и изключваме.
Най-добрият вариант е супата да се остави да престои една нощ, а да се яде за закуска, тъй като през нощта фидето напълно ще набъбне и ще бъде много меко и вкусно.
Сервираме в чиниите и добавяме масло на вкус.
Приятен апетит.
(за да се избегне загаряне на млякото в тенджерата, супата трябва да се вари на слаб огън).


Готвач Юс

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ