26 Юни 2024сряда18:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня Млечна супа с фиде

/ брой: 289

автор:Дума

visibility 4052

Разбирам, че за българите „млечна супа” звучи непривично. Всъщност, даже и в Русия няма да я срещнете често, но повярвайте ми, за децата това е много вкусна и полезна храна, а е добра и за възрастни.
Само не мислете, че супата се състои само от мляко и фиде – тя се състои наполовина от вода. Млечната супа има достатъчно много разновидности. Тя може да се приготви с различни зеленчуци като картофи, моркови, ряпа и др., или с различни зърнени изделия – елда, ориз и т.н. Днес ще приготвим класическа млечна супа с фиде.

Ще са ни нужни:

Мляко – 1 литър,
вода – 1 литър,
захар – 3 с.л.,
фиде – 1 ч.ч.,
сол – ? ч.л., масло на вкус.

Начин на приготвяне:

Отначало наливаме в двулитрова тенджера водата, а след това и млякото.
Слагаме на котлона.
Добавяме веднага сол и захар. Когато млякото кипне, добавяме фидето, като непрекъснато бъркаме.
Варим 10 минути и изключваме.
Най-добрият вариант е супата да се остави да престои една нощ, а да се яде за закуска, тъй като през нощта фидето напълно ще набъбне и ще бъде много меко и вкусно.
Сервираме в чиниите и добавяме масло на вкус.
Приятен апетит.
(за да се избегне загаряне на млякото в тенджерата, супата трябва да се вари на слаб огън).


Готвач Юс

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1124

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 414

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 379

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 445

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ