25 Септември 2020петък19:07 ч.

Росица Янакиева преряза лентата на нова забавачка в Перник

/ брой: 210

автор:Юлия Кулинска

visibility 38

Кметът на Перник Росица Янакиева преряза вчера лентата на нова детска градина, която отвори врати в кв. "Тева". В забавачката ще се обучават общо 130 малчугани, като 40 от тях са от социално слаби семейства. В двуетажната постройка освен детска градина има и общностен център, в който ще се полагат грижи за интегрирането на деца в риск от бедни ромски семейства. В него ще работят лекари, психолози и педагози, които ще консултират и родителите на възпитаниците на детското заведение. Сградата е построена по проект "Във фокус семейството" с финансовата подкрепа на МТСП. Комплексът е сред изградени такива в още близо 30 града в страната по проект за социално включване на деца от 0 до 7 години, който се финансира със заем от Световната банка. С решение на пернишкия общински съвет за доизграждането на детския център в кв. "Тева" бяха дадени 100 хил. лв. от дарителската сметка на общината за пострадалите от земетресението миналата година.
Ръководството на забавачката е учредила почетна награда - сребърна мастилница, която ще се връчва на всеки, който има принос в подобряването живота на децата от квартала.  Янакиева бе първата, която получи приза като благодарност за личната й ангажираност за построяването на детската градина. Ще търсим възможности на общинския терен, който е в близост до новата детска градина, да построим и втори корпус, за може всички малчугани от квартала да получат място в детското заведение, заяви Янакиева. Тя уточни, че идеята е да се организира обединено детско заведение, в което да има и яслени групи.

БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 87

Мутафчийски се връща на екран

автор:Дума

visibility 190

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 664

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 433

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ