06 Август 2020четвъртък22:32 ч.

Родното е на мода

/ брой: 60

автор:Владимир Николов

visibility 690

Очаква се пандемията да предизвика срив в родната икономика, което неминуемо ще се отрази и на футбола. Немалка част от клубовете ще фалират, а останалите ще са принудени да свият бюджетите. Дори и "грандовете" вече трудно ще имат пари за мащабни селекции от съмнителни чужденци, каквато беше практиката в последните години.

Чужденците като правило не даваха шанс за  изява на родните играчи. Неминуемо от следващия сезон българите ще преобладават в съставите - невиждано през последните години. Защото в отборите, боричкащи се за трофеите, родните играчи бяха малцинство. Повсеместната криза след коронавируса ще направи ненужни българските легионери и те ще се върнат. Футболистите от фалиралите отбори също ще бъдат "на пазара".

Засега, като мярка за справяне с финансовата криза в клубовете, шефовете натиснаха играчите да се съгласят на сериозно орязване на заплатите. Тенденцията ще продължи и след края на сезона, какъвто и когато и да бъде той.

Дори и "грандовете" ще бъдат принудени да залагат на родни футболисти, а това дава шанс и на младите да се докажат. Феновете са петимни да наблюдават повече български играчи, отколкото незнайни чужденци, с които бяха пълни съставите напоследък. 

Може би само шампионът "Лудогорец", който въведе "модата" на скъпите (за нашите условия) трансфери, ще продължи по-мащабните селекции. Клубът от Разград залага на изявени играчи, като надцаква останалите. През годините с щедри заплати бяха привлечени имена като Владислав Стоянов, Антон Недялков, Станислав Манолев и други. Много от тях дори предпочетоха да играят във втория тим на "орлите" или да търкат скамейката. Възможно е "от кумова срама" и в Разград да обявят, че режат заплатите, а да раздават под масата "допълнителни материални стимули" по подобие на министерства и държавни ведомства. 

Но, както народът е казал, "Всяко зло - за добро".

Фарсът с оставката трая само един ден

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 150

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 150

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 150

"Брекзит" кара британците да се изнасят в Европа

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 150

Франция увеличава помощта за възрастни и инвалиди

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 150

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 149

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 113

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 728

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ