02 Март 2021вторник10:57 ч.

Позиция

Роден наш патент

364 дни мърси, един - чисти

/ брой: 70

автор:Петра Ташева

visibility 70

Зададе се пак денят за чистене на страната ни. То си стана традиция - цяла година да си мърсим и един ден да чистим. И кои чистят? Втурват се винаги тези, които пазят чистота, които не хвърлят боклуци там, където не трябва. Чистят и децата. Слагат си ръкавички и старателно събират мръсотиите на другите хора. Всички се екипират като истински природни санитари, грабват метли, чували и започват усърдно да събират боклуците на немарливите. Едва ли го има това явление другаде по света. То си е наш, роден на милата ни българска земя ПАТЕНТ!
Бих искала поне веднъж да видя да чистят тези, които хвърлят безпардонно фасовете си навсякъде, които рушат, драскат, мърсят колите на градския транспорт. Защото сърцето ме заболя, като видях най-новите трамвайни коли, поразени от техните ръчички! Кога ще се въдвори ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ЗА ЛОШИ ГРАЖДАНИ? Знам, че тези, които със спрей клепат прясно боядисаните сгради, които изпитват "дива радост" да сторят зло, че да им се "въздигне" душата до небесата от направеното "чудо велико" от "златните им ръчички", НИКОГА не са полагали ТРУД! Тези мърлячи винаги разчитат на това, че друг някои ще ги обслужва, ще прибира старателно и услужливо техните мръсотии. Колко много средства, колко много хора у нас са заети с това - да събират, да почистват паметници, сгради, обществени места от поразиите на злосторниците.
Бързият съд, наказването с плащане със собствен труд на тези нарушители трябва да се наложи като естествена мярка за опазване чистотата и целостта на общественото имущество.   Сигурна съм, че ако нашето общество, детските ни градини, училищата ни, възпитават бъдещите граждани в трудови навици, няма да има нужда от този един единствен ДЕН ЗА ЧИСТЕНЕ.
 

Пак затвориха „зелените коридори“

автор:Дума

visibility 84

COVID-19: Рязък скок на заразените – 2 588 нови случая

автор:Дума

visibility 195

Отново опашки за ваксини

автор:Дума

visibility 161

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 42

СЗО: Пандемията няма да приключи до края на годината

автор:Дума

visibility 184

Все повече хора желаят ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 42

Масирана атака в Скопие срещу Любчо Георгиевски

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 347

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 331

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 232

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 225

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ