18 Юни 2021петък15:27 ч.

Рекорд по лъжи

/ брой: 56

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1045

През десетгодишното си управление Той не спираше да послъгва, но в края на миналата седмица би всички рекорди по лъжи, изречени за единица време. "Въпреки пандемията инвестициите в България не само не намаляват, но и се увеличават", заяви премиерът, който инспектира през уикенда изграждането на довеждащия газопровод до Панагюрище и Пирдоп. И това Той направи само ден след като БНБ обяви официална статистика, според която преките чужди инвестиции в страната за януари 2021 г. са в размер на 32,7 млн. евро. Те намаляват със 75,7 млн. евро (69,8%) спрямо същия месец на миналата година, когато инвестициите са били 108,4 млн. евро. И друга статистика, този път от Евростат, ако някой не вярва на БНБ. Според нея сред 28-те страни - членки на ЕС, България заема 20-о място по обема на инвестициите като дял от БВП. През 2019 г. инвестициите в частния и обществения сектор у нас са били 19,2% от БВП. През 2015 г. те са възлизали на 21%, а през 2008 г. - на 33%.

Да беше само това, с мед да Го нахраниш. Манипулациите и неистините не спряха. Една от тях, повтаряна многократно, е, че сме приключили с диверсификацията. Вече никой не може да ни врътне кранчето, защото сме 100% енергийно независими. Но, ако "Газпром" спре по някаква причина доставките си за България през Турция, просто алтернатива няма. Компанията държи и входа на газовата връзка с Румъния, минаваща по дъното на Дунав. Временната реверсивна връзка с Гърция е с малки възможности да задоволи вътрешното търсене. Иначе провалът на газовата връзка с Гърция е отделна голяма тема. Дори според статистиката на "Булгартрансгаз" руският газ представлява 81,6% от всичкия, потребяван в страната през 2019 г. През миналата година този дял е намалял до 76,1%, което пак остава далеч от "100% енергийна независимост".

При по същество предизборната си обиколка Борисов се снима пред газовата станция "Нова Провадия" и отново повтори мантрите си за хъба "Балкан". Затова не е зле да Му се напомни, че това е платформа за търговия, а не е газопровод. Той няма връзка с българската газова мрежа и от него не може да се експортира синьо гориво. Наистина преди избори се лъже най-много, но Той губи мярката, явно разчитайки на Гьобелсовия принцип, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина.

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 115

Вучич критикува подхода на Косово

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 115

Подлост

автор:Георги Георгиев

visibility 640

/ брой: 115

Заедно с теб

автор:Ева Костова

visibility 595

/ брой: 115

Истерясване

автор:Валентин Георгиев

visibility 384

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ