29 Септември 2020вторник19:44 ч.

Разликата

/ брой: 164

visibility 32

Когато в даден народ се роди надарен,  гениален човек с идеи и мисли, които са епохални, или нови идеологии, като например Махатма Ганди в колониална Индия или Лев Николаевич ТолстоЙ в  крепостна царска Русия, светът се вслушва в тях. Народите започват да мислят с вековните си  традиции и мъдростта на вековете.
Това е така, защото такива свръхнадарени  хора отварят голяма дълбока бразда в хилядолетната човешка мисъл. Даже Лев Николаевич не одобрява и критикува руската православна църква заради отклонението от Божественото, поради което го отлъчват официално от църквата. Но никой не прави капитал от това, а Горки казва за него: "Шейсет години звучи този суров и правдив глас, който разобличава всички и всичко, той ни разказа за руския живот почти толкова, колкото почти цялата наша история". Или както мисълта на Махатма Ганди за "непротивене на злото", която събори колониалната система на англичаните в Индия, без да гръмне и една пушка.
Друг е въпросът, че е дошло време човечеството да направи една "решителна крачка",  ако не искаме да настъпи в необозримо време един апокалипсис. Но това е друга тема. Но тя чака своя отговор, защото народите вече искат да окупират този несправедлив свят. Свят на капитал, който разяжда човешкото общество отвътре, както  термитите разрушават дървото и изхвърлят затлачващия талаш вън от жилището си.
Има обаче и случаи, когато човешката мисъл  тече като един безсмислен и ненужен порой, който не върти колелото на мелницата, и тя спира за работи, а житото остава  несмляно.
Такъв един порой са и думите, които нашият президент търси умишлено, за да впечатли народа ни със свои приумици, които нямат нищо общо с днешната действителност. Според неговите думи нашият живот е прекрасен. Нашето бъдеще - още по-прекрасно. И още други такива бисери... Същевременно настройва нас, българите, срещу  братския славянски руски народ.
Тези мои думи не са лозунг, нито пропаганда, аз не съм русофил. Аз съм българин, славянин, русите са наши братя, те ни освободиха от турско робство, ние, българите славяни, сме дали писменост на братята руснаци, нашата история, култура, нрави, обичаи и религии са еднакви. Това не е никак малко, за да искам общуване с руснаците, с руската държава. Никой не е можал да настрои българския народ против руския народ и държава, колкото и да се е опитвал, както показва историята. Даже и Стефан Стамболов, който беше против царското самодържавие.
Збигнев Бжежински обяви поход срещу източноправославната църква. Фактически това е призив за поход срещу днешна Русия. Това обаче няма да се получи. Още по-малко ще се случи, след като президент на Русия стана Путин.
Просто САЩ никога няма да станат наш по-голям брат. Ние исторически си имаме такъв брат и той се казва Альоша. Днешните наши управници добре го знаят това и тази мисъл не им дава мира и добър сън.

Румен Радев: Не съм снемал подкрепа от Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 185

"Отровното трио" сезира ЕП как министри прикриват корупция

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 185

КНСБ предлага 300 лв. минимална пенсия и таван от 1400 лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 185

Оттеглиха проекта за продажба на лекарства от машина

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 185

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility 5

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Турция няма да праща военни в Карабах

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Чехия ще връща извънредното положение

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Орбан иска оставката на зам-председателя на ЕК

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

Кратки новини

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 185

На 100 секунди от Армагедона

автор:Георги Георгиев

visibility 5

/ брой: 185

Законите трябва да са в синхрон с народното сърце

автор:

visibility 4

/ брой: 185

Месец септември

автор:Никола Инджов

visibility 3

/ брой: 185

Трябва ни преоценка на нашето земеделие

автор:Въто Христов

visibility 2

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ