17 Юли 2024сряда11:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Рагу от зеленчуци

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 1677

Зеленчуковото рагу е лятно, леко и диетично ястие. По правило се приготвя чрез задушаване на зеленчуците – така в продуктите се запазват полезните вещества. Зеленчуците може и да се запекат – този начин също спомага максимално да се запази вкуса и ценността на всяка съставка.
Ще са ни нужни:
450 гр. картофи, 400 гр. моркови, 360 гр. лук, 300 гр. карфиол, 250 гр. тиква или тиквички, 200 гр. зелен грах от консерва, корен от магданоз 80 гр., 4-5 скилидки чесън, 500 гр. доматен сос, олио или топено масло – 60 гр., сол, пипер, дафинов лист, чисто масло 60 гр., зелен магданоз или копър.
Начин на приготвяне:
Зеленчуците се изчистват, картофите, морковите, коренът от магданоз и тиквата се нарязват на кубчета, лукът – на кръгчета. Карфиолът се сварява. Картофите, морковите и коренът от магданоз се запържват с част от маслото до зачервяване, лукът се пасира с останалото масло. Смесват се запържените зеленчуци с пасирания лук, заливат се с доматения сос и се задушават 10 – 15 минути. Добавя се нарязаната сурова тиква и се задушава още 15 – 20 минути.Слага се зеленият грах, карфиолът, подправките, смачкания чесън и се доварява.
Готвач Юс

 

Чуждите инвестиции намаляха с 62%

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

НАП засякла само 255 кешови плащания над 10 000 лв.

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Възраждат идеята "донос-бонус"

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 134

Европейският парламент се събра на първа сесия

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 134

Тръмп избра сенатор за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 134

Пожари бушуват на Балканите

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 134

Касапи на Конституцията

автор:Александър Симов

visibility 10

/ брой: 134

За нуждата от ТЕЦ-ове

visibility 9

/ брой: 134

Глад за медицински сестри

автор:Аида Паникян

visibility 14

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ