29 Май 2020петък10:43 ч.

Снимка БГНЕС

Радев призова властта и бизнеса да си говорят

Дошло е времето за вашни решения в икономиката, подчерта президентът

автор:Дума

visibility 1458

За сериозни реформи в икономиката и сериозно ангажиране на властта с това призова президентът Румен Радев. Държавният глава призова бизнесът и държавата да си говорят, а институциите да поемат ангажимент за създаването на благоприятна среда за развитие на икономиката ни. Радев говори при откриването на кръгла маса на тема "За конкурентноспособна и просперираща икономика".
Никоя икономика не може да бъде успешна, ако държавата в лицето на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, не създаде необходимата благоприятна среда. Както и никое държавно управление не може да бъде успешно, ако няма зад гърба си една силна и ефективна икономика, бе посланието на Румен Радев.
Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Защото, дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава, е констацията на държавния глава.
Румен Радев подчерта още, че колкото и управляващите да говорят за ръст на икономиката и добри показатели, обикновените хора в България не усещат промяна в положителна посока. Именно за това, когато говорим за реално състояние и проблеми на икономиката е важно да се уточни системата от критерии, анализ и сравнение. Много е важно с кого, как и кога се сравнява. Дали с България от преди 30-20 или 10 години, дали с постиженията на предишните управляващи, дали с държавите от Субсахарска Африка, с нашите съседи или Централна и Източни Европа. Дали ще сравняваме България на днешния ден с това, което ни очаква като мащабни промени и образ на икономиката в един глобален план и разбира се, каква е нашата готовност за тези процеси, които предстоят, посочи президентът.
Държавният глава смята, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства, трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения.
Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката. Бизнесът и държавата трябва да обсъдят 3 важни неща- какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме, отбеляза президентът. Държавният глава смята също, че стои въпросът има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1166

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 385

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ