08 Декември 2021сряда02:37 ч.

Искам думата

Радев е гарант за промяната

Той доказа, че отстоява почтеността срещу корупцията и беззаконието

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 58

Доц. Чавдар СТОЯНОВ

Първият мандат на президента Румен Радев приключва. За изминалите пет години той безспорно успя ефективно да се утвърди като истински противник на беззаконието, мафията и ширещите се в държавата ни всевъзможни корупционни схеми и практики. Нещо повече - в рамките на относително стеснените си правомощия по конституция той непоколебимо, последователно и цялостно отстояваше с ясни аргументи крещящата необходимост от почтеност и справедливост в българската политическа действителност, за да се утвърдят върховенството на правото и закона, за да има път напред и бъдеще у нас за младите хора. 

Издигането на кандидатурата на настоящия държавен глава от мощен Инициативен комитет от авторитетни учени и общественици е ярко доказателство за неговата политическа значимост, надпартийност и ярка обществена ангажираност със значимите проблеми на днешното общество. Включването на знакови лица от БСП в този комитет без съмнение бе силен ход на приемственост и категорична подкрепа. Корнелия Нинова успя с този ход да се издигне в очите на много безпартийни хора. Днес повече от всякога ни е необходим президент на промяната, гарант за почтеност. БСП доказа, че е символ на стабилността и може да поставя националните интереси над тяснопартийните. За разлика от някои от новите политически играчи, получили моментна слава.

В трудни и напрегнати дни Радев бе единствената бариера срещу беззаконието, клиентелизма и ширещите се от десетилетия корупционни практики и задкулисни зависимости. В масовите граждански протести през 2020 г. президентът застана на страната на справедливо протестиращите български граждани, привлекли симпатията на чуждите медии. Това го направи безспорен лидер, който е социално чувствителен и отговорен, а хората му отговаряха с безрезервна подкрепа и доверие. Кой застава срещу Радев днес? Един ректор, за когото в най-големия университет у нас ще чуете противоречиви оценки. Работил съм с него и не бих изразил положителни впечатления. За Лозан Панов - да не говорим. Ето защо с убеденост, като редови гражданин, като юрист и доцент по международно право и право на ЕС, бих го подкрепил за втори мандат. Смятам, че България само ще спечели.

 

 

Партиите оптимисти за съставянето на кабинет

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 236

Медици от УМБАЛ "Лозенец" излязоха на протест

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Застрояват с десетки блокове зелен клин на София

автор:Деси Велева

visibility 177

/ брой: 236

МРРБ обвини КЕВР за фалит на ВиК сектора

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 236

Готвят нови изисквания за имотите

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 236

Икономиката забави ръста до 4,6%

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 236

Жилищата в София поскъпнаха с 63%

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 236

Минск възразява срещу опитите за натиск

автор:Георги Христов

visibility 201

/ брой: 236

Китай с контрамерки за бойкота на САЩ

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 236

Откриха следи от кокаин в британския парламент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 236

Социални протести в Австралия

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Полза нулева

автор:Евгени Гаврилов

visibility 176

/ брой: 236

Безумие: 39 ВУЗ за икономика у нас

автор:Велиана Христова

visibility 364

/ брой: 236

София не старее, но и не блести

автор:Деси Велева

visibility 114

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ