04 Юли 2020събота13:31 ч.

Проверяват фирмите за търговия с метали

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 442

Представители на регионалните екоинспекции и МВР са проверили 116 фирми и 146 площадки за черни и цветни метали като констатираните нарушения за фирмите са за работа без лиценз и без сключени договори за покупко-продажба. Това съобщи пресцентърът на екоминистерството.
Специализираната операция се провежда на територията на цялата страна съвместно от експерти от регионалните инспекции по околна среда и водите и представители на Главна дирекция "Криминална полиция". Съвместните действия са насочени към противодействие на престъпленията, свързани с търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали.
Сред установените нарушения за площадките са работа без необходимото разрешително и за извършване на дейност без удостоверение за разкомплектоване. Дадени са 30 предписания за констатирани нарушения по Закона за управление на отпадъците, предстои съставянето на седем акта. Издадено е предписание за преустановяване на дейност на една фирма в Стара Загора, подготвя се и заповед за спиране и затваряне на една площадка в Самоков.
Установено е, че 53 от проверените площадки се намират в жилищни райони. Операцията продължава.
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 125

Рекорд на заразените с коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 123

СЗО: Събудете се, данните не лъжат

автор:Дума

visibility 182

Облекчават още мерките във Великобритания

автор:Дума

visibility 112

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 543

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 559

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1149

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ