17 Януари 2022понеделник02:48 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Протестирам срещу протестиращите

Не мога да се примиря с едностранчивото отразяване на общественото настроение

/ брой: 144

visibility 1039

В началото искам да направя едно важно уточнение - подкрепях протестите в първите 1-2 дни, или най-много дотогава, когато окончателно се взе решение за отмяна на избора на председател на ДАНС. След това обаче протестът се преобрази в искане за оставка на правителството, а участниците заявиха, че "не им пука" за мерките, които това правителство предприема. Това вече не го приемам.
Непрекъснато ни обясняват от телевизиите, че това е протест на млади, красиви, образовани, интелигентни хора, които работят и могат да си плащат сметките.
Мисля, че отговарям на това описание. На 38 години съм, с висше образование, работя в частна фирма - т.е. също допринасям за брутния вътрешен продукт, както се изрази една от протестиращите. Тогава защо искам точно обратното - правителството да остане? Защото, за разлика от обявилите се за десни момичета и момчета от протеста, които са в телевизионните студия, аз съм с определено леви убеждения. Също като тях мога да си платя сметките за ток, но за разлика от тях на мен ми пука за мерките, които предприема правителството, защото познавам хора, които не могат да си ги платят. Пука ми за тези хора! В това видях единствената разлика между мен и тях - те егоистично смятат, че щом са добре, значи не ги интересуват социалните мерки, а на мен ми пука за хората, които имат крещяща нужда от тези мерки.
Не мога да се примиря и с едностранчивото отразяване на общественото настроение от медиите. Защо нито един репортер не дойде в Северозападна България (където между другото няма никакви протести) да попита хората, които още кълнат Дянков, не са ли доволни от това, че ще се спре увеличаването на годините за пенсиониране? Защо никой не попита майките не са ли доволни от увеличението на обезщетението за майчинство и помощта за първокласници? Защо никой не пита социалнослабите не са ли доволни от това, че повече от тях ще имат достъп до енергийни помощи? Защо никой не ни пита не сме ли доволни от предстоящото намаление на цената на тока?
Всъщност разбрах защо не ни питат - защото на ТЯХ не им пука.
Затова протестирам!
Протестирам срещу тези граждани и медии, които искат да оставят нуждаещите се от спасителните социални мерки отново в безвремието на безвластието!
Протестирам, защото бедните хора в България са много повече от протестиращите в центъра на София.
Протестирам!
И искам да бъда чута!!!

Камелия ТРИФОНОВА, Монтана

Пътникът Цацаров

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 10

Магията на "Сурва" завладя Пернишко

автор:Юлия Кулинска

visibility 28

/ брой: 10

Недостигът на лекарства

автор:Аида Паникян

visibility 38

/ брой: 10

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ