18 Октомври 2021понеделник02:23 ч.

Позиция

Протекторатът България

Вече 25 години всички въпроси на нашето битие се решават от институции на т.нар. Европейски съюз и неговия отвъдморски повелител

/ брой: 229

автор:Велко Вълканов

visibility 2818

Една държава е държава, доколкото е суверенна, т.е. независима. Независимата държава сама приема решенията по своята вътрешна и външна политика. Предприемайки едно или друго действие в защита на своите национални интереси, тя не иска нито предварителното, нито последващото съгласие на която и да е друга държава или обединение на държави. Неин върховен повелител е единствено собственият й народ.
Вече 25 години България има за съжаление съдбата на несуверенна държава. Всички съществени въпроси на нейното икономическо, социално и политическо битие се решават не от нейните собствени органи, а от различни институции на т.нар. Европейския съюз и неговия отвъдморски повелител. България бе лишена от правото да използва напълно годните за експлоатация 3 и 4 блок на ядрената централа "Козлодуй; отнето й бе правото да построи нова ядрена централа ("Белене") и по този начин да гарантира своето енергийно бъдеще; не й бе позволено да се включи в изграждането на жизненоважния за нейната икономика "Южен поток". България е разглеждана единствено като доставчик на евтино пушечно месо. На нея й разпореждат къде да изпрати да умират нейните войници - в Ирак, Афганистан или другаде. Тя получава преки указания колко и при какви условия да приеме бежанци от държавите, станали жертва да чужди агресивни действия, и пр., и пр. Ще си позволя да изкажа предположението, че България днес има може би по-малко суверенитет, отколкото би имала, ако бе станала 16-а република на бившия Съветския съюз.
С всеки ден България все повече губи от своя суверенитет. Тя започва да

губи дори белезите на държавата

изобщо. Държава ли е държавата, която не е в състояние да осигури сама своя вътрешен ред и своите външни граници? Предоставила охраната на своите външни граници на други държави, тя престава да е същинска държава. Такава държава международното право определя като протекторат.
Ако надникнете в гугъл, ще прочетете какво представлява протекторатът. "Протекторатът - четем там - е форма на политическа зависимост, при която държавата, при съхраняване на държавното си устройство, е зависима в политиката си от по-силната държава - протектор."
Протекторатът запазва наистина някои свои институции. Той има в частност държавен глава, правителство, администрация, но в крайна сметка се намира под постоянния текущ контрол на чуждата държава. Нейните външнополитически и външнотърговски отношения се определят от държавата протектор. Отбраната й е вече не нейна грижа, тя е грижа на протектора.
До тези невесели разсъждения ни отвеждат някои предложени от министъра на отбраната Николай Ненчев промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Този корифей на военната наука, който неотдавна определи дислоцираните у нас американски танкове като отбранително оръжие, смята за възможно България

да повери защитата на своето въздушно пространство

на някоя от държавите в НАТО. Този човек заслужава да бъде незабавно освидетелстван, притеснен съм за здравословното му състояние. Ако неговото предложение се превърне в закон, тогава трябва да приемем, че България е не просто държава с ограничен в някаква степен суверенитет, а същински протекторат.
В годините преди Втората световна война в положението на протекторат бе поставена част от Чехословакия. След позорния мюнхенски сговор от 1938 г., когато Чехословакия бе разпокъсана, без дори да бъде изслушана, последва бруталната нацистка инвазия. Окупираната от Хитлер Чехословакия престана да съществува като държава. Вместо нея на 15 март 1939 г. бе създаден протекторатът Чехия и Моравия. Глава на изпълнителната власт на протектората е назначаваният от Хитлер райхспротектор. Съществувал е и формалният пост президент, заеман от бившия чехословашки президент Емил Хаха. Едва ли трябва да се казва, че Хаха е бил жалка марионетка в ръцете на нацистите.
Трудно може да се намери съществена разлика между протектората Чехия и Моравия и Република България. Всъщност България е чиста проба протекторат на Европейския съюз и НАТО. Строго взето, тя е протекторат не толкова на ЕС и НАТО, колкото на определени държави от тези две формирования. Нашият протектор (върховен разпоредител) е възникналият по законите на международната мафия триумвират в лицето на САЩ, Германия и Франция. Той определя цялото наше поведение. България има, разбира се, и президент, и министър-председател, има като че ли и парламент, но тези вътрешни органи не са в състояние да проявят собствена воля при решаваните на нито един от свързаните с националните интереси въпроси.
Нашият президент Росен Плевнелиев по нищо не се различава от г-н Хаха - президента на протектората Чехия и Моравия. Когато заговорите за нашия президент, спокойно можете

вместо Плевнелиев да казвате Хаха

(все пак не Хахо!) и всеки, мисля, ще разбере, че става дума не за онзи нещастен чех Хаха, а за нашия многообичан президент Росен Плевнелиев. Няма как да сбъркате, доколкото г-н Плевнелиев е точно толкова марионетка, колкото марионетка е бил и г-н Хаха. Онзи е бил марионетка на Хитлер, а нашият президент е марионетка най-вече на американските каубои. И в двата случая имаме работа с изкуствено създадени човечета, които играят отвратителни роли в достатъчно зловещ марионетен театър.
Много често аз, безбожникът, в своето безсилие съм търсил помощта на Бога. Ще я потърся и сега: Помогни ни, Господи! Намери начин да ни отървеш от тези нечестивци, които изсмукват всички жизнени сили на нашия многострадален народ!
 

БСП иска национално КОВИД-изследване

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 199

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 199

БСП очаква работещи кабинет и парламент

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 199

Министър Живков: Ние зависим напълно от вноса на газ

автор:Дума

visibility 14

Очакват 9% ръст на фалитите у нас догодина

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Държавата е била възложител на незаконното строителство

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 199

ВиК холдингът се уплаши от "удавяне"

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 199

Лидерът на ХДС обяви минаване в опозиция

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 199

Европа регистрира мигрантски скок по Балканския маршрут

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 199

Макрон се извини на Алжир

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 199

Австралия разхлаби КОВИД-мерките

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 199

"Заразният" страх

автор:Павлета Давидова

visibility 40

/ брой: 199

Гласуването за ГЕРБ ще е вот срещу България

автор:Юри Михалков

visibility 110

/ брой: 199

Покривът все пак падна...

автор:Ева Костова

visibility 91

/ брой: 199

На Джеки Вагенщайн - честито!

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ