03 Юли 2020петък16:01 ч.

Реплика

Простете, за да ви бъде простено

/ брой: 86

автор:Петра Ташева

visibility 893

Денят за прошка мина, но в навечерието на едни от най-светлите празници всички българи чакат една друга прошка. Надяват се на прошка от своите властници, от управниците си. Повече от 20 години народът тегли хомота на прехода, който го измъчи, опустоши душата му, изтерза тялото му. И нито един от водачите му, от лидерите, от политиците не намери сили да се изправи пред хората, да си признае греховете и да поиска прошка!
Ще се намери ли един умен, силен, морално чист, светъл, благороден управленец, който най-после да поеме вината? Да не я хвърля на предишните, да признае своите собствени грешки, да поиска извинение от хората? Защото големият, силният човек, умният водач и кадърният управленец умее да носи дълга си, умее да поема отговорността си. Той знае как да се отчете пред народа си. Преценява къде и в какво е допуснал пропуски и грешки.
Драги наши управленци, не се явявайте да докладвате какво и как сте свършили. То се вижда, то се усеща. Въоръжете се със сила, със смелост, и кажете какво не успяхте да направите, какво не можахте да осъществите. Кажете в какво излъгахте надеждите на хората. Кажете защо не оправдахте вярата и очакванията. Тогава народът ще ви прости пропуските. Защото без народ закъде сте вие?
Водачи и народ - това е вечният тандем! Има ли недоверие, има ли между тях противоречия - става лошо! Историята и днешните събития доказват, че народът иска от водачите си честност, откровеност и човешко признание за управленските пропуски, за допуснатите грешки и провали. Кога най-после ще случим на такива управленци - големи в делата си и в признанията за своите собствени грехове.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 438

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 344

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 994

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ