23 Септември 2020сряда11:49 ч.

Прокуратурата се сети, че сараите на Доган са незаконни

автор:Дума

visibility 75

Куп нарушения откри проверка на прокуратурата в изграждането на т.нар. летни сараи на Ахмед  Доган р парк „Росенец“.  В съобщение на държавното обвинение за проверката, се описват „множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието“, сред които основно са изброени тези, свързани с имота на почетния председател на ДПС.

Прокуратурата има съмнения и за извършено документно престъпление във връзка с "Росенец". Затова част от материалите са изпратени във Върховната касационна прокуратура.

Имената на собствениците на имотите не са посочени, но има снимки. Общият брой на проверените обекти с открити нарушения са три. Третият се намира в Обзор и не е ясно към момента чия собственост е.

Прокуратурата указва на кметовете на Бургас, Созопол и Несебър да предприемат законови действия срещу установените нарушения.

При проверка в парк „Росенец" е констатирана крайбрежна плажна ивица, която няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп. Той е ограничен от поставена строителна ограда от метални платна. Установено е, че за поземлен имот (ПИ) по КККР на Бургас, който е държавна собственост, няма съставен акт за държавна собственост.

Относно изградения пристан за яхти в ПИ по КККР на Бургас към настоящия момент в МРРБ няма одобрен инвестиционен проект и издадено разрешение за строеж за специализиран пристанищен обект - пристан за яхти и лодки. Съставен е констативен протокол при извършената проверка в община Бургас, като от представители на РДНСК Бургас, е установено, че не се съхраняват строителни книжа и няма искания за издаване на разрешение за строеж за мостик - кейова стена в ПИ по КККР на Бургас. От доклад на министър Росен Желязков се установява, че в регистъра по чл.92, ал.4 ЗМПВВППРБ не е вписвано пристанище, елемент от чиято инфраструктура да е хидротехническото съоръжение, предмет на проверката. Въпросното съоръжение не е вписано в регистъра по Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България и като специализиран пристанищен обект. От резултатите от проверките става ясно, че за специализиран пристанищен обект „Пристан за яхти и лодки - Отманли" удостоверение за експлоатационна годност не е издавано.

От проверката на място, както и от кадастрални скици на имота се установява, че пристрояването на пристанището не е извършено през 80-те години на миналия век, както е посочено в нотариалния акт. За констатираните данни за извършено документно престъпление материалите се изпращат на ВКП.

Във връзка с установеното строителство по отношение на пристан за яхти и лодки и липсата на разрешение за строеж и одобрени инвестиционни проекти, както и това, че строежът е III категория, е изпратено писмо до началника на ДНСК да упражни правомощията си като предприеме конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и уведоми ВАП за това и изпрати копия от актовете.

При проверката на изградените строежи и обекти на нос „Чукалята" в парк „Росенец" е установено, че за строежите „Двуетажна масивна сграда", „Едноетажна постройка - бунгало" - №1, „Едноетажна постройка - бунгало" - №2, „Едноетажна постройка - бунгало" - №3, „Триетажна масивна сграда", „Оранжерия – 500м2", „Двуетажна сграда" на място не са представени строителни книжа и при проверката в община Бургас не е установено наличие на одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж. За „Преместваем обект - охрана" не е издадено разрешение за поставяне от община Бургас. Всички описани констатации са обективирани в констативни протоколи от 06.08.2020 г., съставени от инспектори на РДНСК Бургас.

Удължиха епидемичната обстановка до 30 ноември

автор:Дума

visibility 0

Социолози: Протестът се партизира и губи от това

автор:Дума

visibility 80

Лятото продължава с температури до 30 градуса

автор:Дума

visibility 112

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 180

Гутериш не иска свят, разделян от Китай и САЩ

автор:Дума

visibility 100

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 207

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 217

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 186

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 269

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 280

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 172

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ