05 Април 2020неделя20:39 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Прокуратурата подхвана тецовете на Ковачки

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 1326

Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на екоминистъра незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от ЕС. Ревизия очаква ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Сливен" и ТЕЦ "Перник", свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. Той отрича да се занимава с тази дейност.

Прокуратурата мотивира проверката с голямата обществена значимост на проблема и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората в непосредствена близост до централите. Проверката трябва да установи как четирите теца обезвреждат и оползотворяват отпадъците, разрешителните им за дейности и оборудването, лицата, които извършват тази дейност, и евентуалните поражения върху околната среда, посочват от ВАП.

Срещу изгарянето на отпадъци в централите на Ковачки вървят протести от миналата година. Последният протест бе през януари на жителите на Бобов дол. Прокуратурата обаче не виждаше проблеми, а МОСВ твърдеше, че всичко е законно. Само Административният съд в Стара Загора спря горенето на отпадъци в ТЕЦ "Брикел", след като бе сезиран от екоорганизации. През януари новият екоминистър Емил Димитров забрани горенето на боклуци в ТЕЦ "Бобов дол". 

За хаоса в сектора с отпадъци се разбра след скандалното разкритие, че калабрийската мафия внася незаконно у нас италиански боклуци. През последните месеци десетки контейнери с италиански отпадъци бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас, а в плевенски склад засякоха 9000 тона бали с отпадъци от Италия, складирани там от 3 години.

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 65

Датата

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 65

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ