25 Май 2020понеделник08:02 ч.

Известният културолог, изкуствовед и естет заедно с ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. дфн Анастас Герджиков след награждаването им с престижното отличие

Професор Любомир Стойков бе награден със "Златен век"

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 495

На специална церемония в столичната галерия "Средец" министърът на културата Боил Банов награди известния културолог, изкуствовед и естет проф. д.н. Любомир Стойков. Отличието "Златен век" - звезда, бе връчено за значимия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство, и по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

"През целия си съзнателен живот като журналист, естет и университетски преподавател съм отстоявал високите културни и духовни ценности, борил съм се срещу кича и опростачването. Радвам се, че моите усилия са забелязани и оценени. Културата и духовността са най-важните средства за оцеляването на един народ и най-верният компас за просперитета - личен и национален. Респект и поклон пред българската култура, пред нейните дейци и апостоли!", изтъкна  в своето благодарствено слово проф. Любомир Стойков.

Както ДУМА писа, сред наградените с отличието "Златен век" - огърлие, се откроиха примабалерината Красимира Колдамова, проф. Мирослав Попсавов - диригент на църковния хор при катедралния храм "Света Неделя", проф. Дора Христова - създател и диригент на "Мистерия на българските гласове", проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. "Златен век" – звезда и грамота, получиха  проф. дфн Анастас Герджиков - ректор на СУ "Свети Климент Охридски", Огнян Тодоров - директор на Регионалния природонаучен музей в Пловдив, Геновева Василева - киновед и филмов критик, доц. Петко Христов - етнограф, Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН, Николай Дойнов - председател на Съюза на народните читалища, и др.

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 485

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 901

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ