29 Март 2020неделя02:35 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Продават през борсата дялове в 31 държавни дружества

/ брой: 276

автор:Дума

visibility 29

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще предложи акции от 31 дружества за продажба на 24-ия централизиран публичен търг, който ще се проведе на Българска фондова борса - София АД. Това съобщиха от пресцентъра на АПСК.
Държавата пуска за продажба на борсата 100% от акциите на "Монтажи" ЕАД; 46 на сто от книжата на "Транзитна търговска зона" АД; 46,4% от "Свободна зона - Пловдив" АД и 33% от "Фуражи" АД.
Ще бъде предложен за продажба и 10,86 на сто от капитала на "Нестле Айс Крийм България" АД, собственост на "Ел Би Булгарикум" ЕАД, София.
Дружеството е наследник на "Делта България" АД - водещ производител на сладолед в България. 89,14% от капитала на "Нестле Айс Крийм България" АД са собственост на NESTLE S.A. - Швейцария.
22 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства. 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ