01 Март 2021понеделник19:42 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Снимки "Сдружение Азбукари"

"Пробуждане с хоро" за шести път

Празникът, който обединява българи от цял свят, тази година се пренася в социалните мрежи

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 613

На 3 март - Националния празник на България, за шеста поредна година празникът "Пробуждане с хоро" ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света. Традиционната световна инициатива, посветена на националния празник на България и организирана от "Сдружение Азбукари" и "Единение Българи за България", ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на планетата. Хиляди нашенци ще играят хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив. Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, организаторите от "Сдружение Азбукари" пренасят празника изцяло в социалните мрежи. В специално обръщение към всички българи у нас и по света те казват: "Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем "дефекта" от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно за шеста поредна година да протегнем уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, където и да е - вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата... или там, където ни заведе вашата изобретателност."

Организаторите приканват всички българи да снимат клип, в който да се представят - кои са, откъде са, и да покажат как играят хоро. А също и да публикуват клиповете на фейсбук страниците на "Сдружение Азбукари", на събитието "Пробуждане с хоро 2021" и на собствените си профили.

"Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина, се казва още в обръщението на "Сдружение Азбукари". Нека покажем, че в тези времена на изпитания ние, българите, имаме още по-голяма нужда от Единение. С поведението ни на този ден ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности у нас и в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост. Нека залеем българската секция на фейсбук с живи, вдъхновяващи и заредени с настроение и позитивна енергия видеа на българи, играещи хоро!"

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ