11 Август 2020вторник15:41 ч.

Премиерът изнесе 45-минутен монолог на тема парк "Росенец" и НСО

За Борисов всичко е сценарий, саботирали го и сини, и червени

автор:Дума

visibility 797

Премиерът Бойко Борисов даде брифинг тази сутрин и предварително предупреди, че е събрал журналистите не за да си дава оставката и да съобщава новини, а за да разсъждава на глас.

Темите, по които говори бяха много – но от всичко стана ясно, че той нямал нищо общо с НСО, никога не им се бъркал в работата и че акцията на Христо Иванов на парк „Росенец“ е предварителен сценарий, за да се клати кабинета. Той е разочарован, че сините са подкрепили снощния протест пред Президенството. Но всичко било заради днешния ден, в който се прави важна крачка към влизането ни в чакалнята на еврозоната. Според Борисов това е саботаж. Той дори попита защо десните поне не изкачали да мине днешния ден.

Той разбирал, че левицата и президента го саботират постоянно, но се пита защо десните хора го направили. Трябвало да изкачат поне днешния ден да мине.

Дистанцира се и от ДПС, подчертавайки, че нито е ходил в зимни, нито в летни Сараи. Но добави, че много от протестиращите снощи са били чести гости.

Дълго обяснява как единствено президентът Румен Радев е отговорен за действията на НСО и че той никога не се бъркал нито в назначенията в службата, нито в темата кого ще пазят служителите й.

Много дълго Борисов разсъждава защо толкова години не е свалена охраната на Ахмед Доган. Питали го и защо НСО пази Делян Пеевски. Премиерът не знаел. Показали му от службата доказателства, че искали да ликвидират Пеевски.

Снощният протест, смята премиерът, е бил организиран от президента и от БСП. Ако си мислите, че е спонтанно, лъжете се, каза Борисов. И добави, че нито един от протестиращите не е спазвал мерките срещу коронавируса. Да се знае, че президентът Радев е призовал да не се спазват ограниченията. Да отидат да ги глобят. След вчерашния митинг ще се повишат още случаите, по-малко ли бяха там отколкото на футболен мач, е тезата на Борисов.

Накрая премиерът не издържа и повтори любимата си тема – за магистралите, които строи, за всички икономически мерки, с които „спасява“ България и как имало политици, които не искат държавата да цъфти.

Предупреди всички да не заиграват с етническата тема.

Предупреди и структурите на ГЕРБ да не се събират в София, за да влизат в сблъсъци с другите протестиращи.

Не  пропусна да отбележи, че ако го няма него, ще дойдат тези от площадите. Дори Христо Иванов избягал от организаторите на протеста пред Президенството, е мнението на Борисов.

Публикуваме част от разсъжденията на премиера:

„Поканил съм ви да поразмишлявам на глас“.

„Слушам монолозите на Камен Донев вечер. Винаги съм мислел дали мога и аз да се превъплътя в нещо такова“.

„Много ми е мила държава, толкова много неща се правят и не ми се иска от гупост да се разруши и после дълги години да има проблеми“.

„Дебаркира Христо Иванов на плажа „Росенесец“. Като с кораба „Радецки“, който слиза в Козлодуй да превзема бряг. Видно е, че има политическа цел. В това няма упрек, приемаме че е добронамерен. Как бива посрещнат от охранителите. Няма го там Доган – нито плажува, нито се пече. Нищо не налага действията на тези охранители. Те са като артисти. Единият върви и носи знаме. А другият го бута до водата, докато джапне и го пуска да си излезе обратно. Ако се давиш, го дави…“

„Това, което е върхът на възмущението ми е – че взима и хвърля знамето и през цялото време вижда, че ги снимат. Той знае, че това няма да остане скрито. Тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. И после тези се качват на лодката и отиват да подкрепят тези – Корнелия, Радев – те са от едно котило“.

„Христо Иванов застава зад този, който пряко отговоря за НСО. Като казва, че ще държи Борисов отговорен“.

„Четири години президентът Радев ръководи пряко и контролира Националната служба за охрана. Тука не могат да се опитат да излъжат и когато са ми пращали имена за началници и за зам.-началници. Никога не съм казвал, че искам да познавам някого…в рамките на 30 минути съм подписвал. Не могат да кажат, че са искали да сложат еди-кой си, а аз съм се възпротивил“.

„Нямаше закон за НСО, ние им направихме“.

„В тази комисия, която решава кой да се охранява, влизат ДАНС и МВР. Но шефът на НС задава дневния ред на тази комисия и темите, по които ще се говори“.

„Темата за охраната на тези двамата не е моя тема. Тя не е. Президентът Радев да поеме отговорността, че ще свали тази охрана“.

„Още в понеделник ще има комисия в НСО, за да се реши темата. Службата трябва да пази само трима души – президент, премиери и председател на парламента“.

„Те изкъпаха Христо Иванов, той отиде да ги подкрепя“.

„Нашите полицаи са вежливи, виждате, че на протести изкарваме жените отпред“.

„Трябваше да ги поканят, да се излегне на плажа. Да са любезни, да подържат знамето, вместо да го хвърлят“.

„А прокуратурата като влиза в сградите на министерствата и ги извлича един по един. Ние дума казали ли сме? И аз ги научавам тези неща от телевизията. Даже министърът не знае. Такъв му е стилът на работа на главния прокурор. Видяхте в най-важната служба на МВР – ГДБОП как ги наредиха на земята. И аз поисках веднага оставките. Каква е разликата между министрите, кметовете, висшите полициаи и президентския съветник?“.

„А мене за всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка. И нищо не съм казал“.

„Нито съм ходил на зимните, нито на летните Сараи. Но много от протестиращите снощи – са били“.

„Аз когато съм правил нещо с ДПС, винаги съм го правил публично“.

 

 

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 152

Евакуираха Доналд Тръмп след стрелба край Белия дом

автор:Дума

visibility 198

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 400

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 447

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 632

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ